Efter ett misslyckat försök är Kaptain Brawe 2 tillbaka på Kickstarter.

Under juni kickstartades #Kaptain Brawe 2, uppföljare till 2010 års #Kaptain Brawe: A Brawe New World. Men trots 90 000 insamlade crowdfunding-dollar blev inte kampanjen lyckad, för det var trots allt en bit till målet på 150 000 dollar (drygt en miljon kronor).

Men skam den som ger sig. Nu är Kaptain Brawe tillbaka på Kickstarter, och den här gången nöjer han sig med hälften av pengarna (75 000 dollar) från fansen. Kampanjen är däremot längre och sträcker sig fram till 11 september. Anledningen till det lägre satta målet är att kreatörerna fått stöd från Ouya. Dealen går till så här: för varje hopskrapad dollar till och med målet hjälper Ouya till med en från sin plånbok. Enkel matematik ger då slutligen 150 000 dollar. Det vill säga, om Kickstarter-kampanjen ros i hamn.

Utöver Ouya ska Kaptain Brawe 2 samma dag släppas till pc, Mac och Linux. Räkna också kallt med versioner till Ios, övriga Android-format och ännu fler i sinom tid. Men då krävs det att kampanjen lyckas. Med 51 dagar kvar har drygt 16 000 dollar samlats in.

Skicka en rättelse