Förut kunde man betala sig in i en "premium beta" av det massiva #Elite: Dangerous. Den tiden är numera förbi då utvecklarna #Frontier Development tagit sin ambitiösa rymdpangare till en ny betafas som kort och gott kallas för "beta 1".

I och med denna förändring krymper prislappen från 1104 kronor (120 euro) till något mer plånboksvänliga 553 kronor (60 euro). Den nya fasen innebär också spelmässiga förändringar som ni ser nedan, saxade från den officiella butiken:

  • 55 star systems covering 29,000 cubic lightyears

  • Initial online mission system functionality added (to be further developed through Beta)

  • Player-to-player communication by text and voice added

  • Friends management and matchmaking added

  • Private Group play option added

  • Solo play option added

  • Overview trade route mapping added

  • The concept of fuel consumption added

  • Docking computers added to assist with safe landings

  • Additional Viper heavy fighter and Lakon Type 6 medium trader ships added

Glöm inte bort att när Chris Roberts jobbade med Freelancer så skedde precis samma sak som med Star Citizen: han ville göra mer än han hade tid och budget till. När Microsoft köpte företaget så fick han lämna posten som director bara för att spelet skul... 04/08 Vilket faktiskt är riktigt smart! Att kunna eliminera så mycket buggar som möjligt, optimeras ju på det här sättet. Inget rusande till spelets sista delar utan varje modul får tid på sig att utforskas. 03/08 Vad jag menar är att ju mer personer som har tillgång till en beta, ju svårare blir det att finna feedback som är konstruktiv. Ju dyrare det är att få tillgång till en sådan beta ju mindre blir antalet som inte spelat tidigare spel och kommer med feedba... 02/08 Vet inte riktigt va du vill ha sagt med kostnaden för Elite men ja de satte kostnaden medvetet högre. Och nu kanske jag misförstått dig här men menar du att SC skulle vara det första spelet som låter folk testa det i ett så pass tidig stadium? SotA har... 02/08 Jag har kickstartat båda. Elite ligger 100 gånger bättre till just nu. Allt är så mycket mer polerat. Lägg pengarna på elite dangerous och ha kul i det tills sc blir klart. Då kommer nog sc kännas maffigare. 02/08 Vad jag menade var att det har inte gjorts tidigare inom AAA industrin, något som Chris själv sagt. Braben har själv sagt att anledningen till att de valt att ha en högre kostnad för Elite alpha/beta (beroende på hur mycket man betalat) är att minska... 02/08 Nu när jag tänker efter så Använder både SotA och Elite liknande metoder. 02/08 Jag den är för låg. Det behövs 4k för att det ska vara ok. Problemet är ju att man är supernära skärmen + ett "förstoringsglas". Gå riktigt nära din HD tv och tänkt dig att du dessutom tittar med nått som förstorar. 02/08 Det har varit Premium Beta i en månad redan. Sen släpps spelet late 2014 vilket innebär att man har runt 4 månader kvar. Den evolverande världen är inte inne än och det är en så pass stor feature att dom kommer behöva jobba på den. Det finns inte tid... 02/08 Är upplösningen för låg även på DK2? Jag hade hoppats att den skulle vara OK :( 02/08
Skicka en rättelse