Det har varit en lång och stundtals skakig resa för #Star Wars: Battlefront, men efter åratal av oklarheter berättar #EA äntligen när man tänker släppa spelet. En kort och kärnfull tweet klargör att man siktar på release under nästa års julhandel.

Det är första gången vi har något som liknar ett releasedatum för den #Dice-kodade och Frostbite-drivna shootern. Under sommarens E3-mässa sa EA att man tänkte berätta mer om spelet under våren 2015, så det här beskedet är något av en tjuvstart.

Star Wars: Battlefront är den tredje delen i shooter-serien, vars första del (som hette likadant) lanserades 2004 och följdes upp året därpå. Ett #Star Wars: Battlefront III var under utveckling hos #Free Radical Design men lades ner kring år 2008. Enligt vissa uppgifter var det nästan klart, men enligt andra är det skitsnack. Det spekulerades friskt en tid om en tredje del, och i juni 2013 bekräftades det att ett nytt Battlefront är under utveckling hos Dice. Och framåt årets slut får vi alltså veta hur de lyckas.