Många bitar föll på plats när vi fick kika närmare på #Quantum Break under förra årets Gamescom-mässa i Tyskland. Science fiction-äventyret tycks bjuda på intressanta tidsresor som påverkar spelmekaniken, men tyvärr fick vi inte möjlighet att själva testa spelet. Och det lär dröja ytterligare innan någon utanför #Remedy Entertainment får den möjligheten: spelet försenas till 2016.

#Microsoft förklarar läget i ett pressmeddelande:

"We've got the strongest games lineup in Xbox history right now, with 2015 blockbuster exclusives like Halo 5: Guardians, Rise of the Tomb Raider, Fable Legends, and Forza Motorsport 6, and more we'll announce in the coming months. With so many games launching this year, moving Quantum Break to 2016 extends our incredible portfolio into next year with a monster new IP."

Av uttalandet att döma handlar det om ett affärsmässigt beslut där man helt enkelt inte vill att ett nytt varumärke ska krocka med höstens sedvanligt späckade lanseringsschema.

–Vi är väldigt stolta att vara en del av Xbox One-utbudet. Vi tackar våra fans för tålamodet och vill att de ska veta att teamet kommer använda den här möjligheten för att polera spelet till den typ av utmärkta upplevelse de förväntar sig av oss, meddelar Remedys Sam Lake.

Källa: Remedy

Alla andra kan ju försena sina spel så varför inte MS. Trend som måste fortsättas tycker jag..... 03/04 Skulle inte tro att vi får se en PC-release på ett bra tag. Men den lär nog komma så småningom den också. Alan Wake tog ett tag, men det var det värt. :-) 03/04 Jag har tidigare inte brytt mig om förseningar men faan vad segt det känns. Älskar Remedys spel och hade gärna spelat QB i höst. 03/04 Precis som dom gör i filmbranschen. Tex flyttades nya Mission Impossible till sommaren istället för vinter för att inte krocka med Star Wars. Säkert samma tänk här, man vill maximera vinsten. Och får då utvecklarna mer tid på sig att färdigställa spelet... 03/04 FZ-standard: Jävla MS och finnar, ni har förstört mitt liiiiiv och jag tänker aldrig köpa ett spel från er igen! Egentligen: Alan Wake blev ganska bra. Jobba på. 03/04 Tror tyvärr det är något man får förvänta sig från ett 1:a gen spel för en ny generation. Tror inte heller det kommer spela så stor roll om de väntar ett år till eller inte. Vad jag sett så ser spelet ärligt talat väldigt tråkigt ut, ett par minuter av... 03/04 DX12 windows 10 kanske? :D 03/04 Remedy har inte direkt gjort sig kända för att arbeta snabbt. Har de arbetat med detta sedan Alan Wake (som också tog ett tag)? 03/04 Givetvis handlar inte uppskjutandet om att dom har för många bra spel som kommer i år. Det är ju en vals man drar för aktieägarna så att aktierna inte skall falla. 03/04 Det verkar som förra årets buggiga, ofärdiga och undermåttliga spel har seriöst gjort utvecklare rädda. Men kvalitet före kvantitet, oavsett om vi får vänta länge. 03/04
Skicka en rättelse