Freemode-läget i GTA Online är starkt förknippat med fullständigt pvp-ös där spelarna försöker förgöra varandra under så lustiga och brutala former som möjligt. Utöver det har det varit relativt skralt på aktivitetskontot – något som #Rockstar tänker råda bot på.

Fler spellägen och utmaningar är nämligen att vänta i freemode. Dessa kommer att uppstå slumpmässigt och spontant i spelvärlden, helt utan menyer, lobbys eller laddningstider. Sedan är det bara att ge sig ut med vänner eller folk man råkar stöta ihop med, och kämpa för RP, pengar och e-ära.

officiella sajten beskriver Rockstar bland annat spelläget King of the Castle där det gäller att klättra högst upp i ett utpekat "slott" och sedan försvara sin position som herre på täppan. I Hunt the Beast förvandlas en spelare till en snabbare och starkare best som måste fly från andra spelare. De lovar också "galna stunt-utmaningar" av olika slag.

Materialet släpps den 15 september.

Laddningarna har blivit grymt mycket bättre. Att starta igång Online tar längst tid. Men när du väl är inne så flyter det på bra nu. När det kom och man körde t.ex Deathmatch och "lämnade" så kom alla kompisar in i olika games, inte nu längre! vilket... 12/09 Har inte vågat köpa GTA V än pga laddningstider och annat strul, kanske är tid för att införskaffa GTA V. :D 12/09 Undrar samma sak laddningstiderna är ju hemska i GTA V! 11/09 Har bara testat online i typ 3-4 timmar på PC. Orkar inte med dessa laddningstider Men detr kanske är slut på det nu då!?! 11/09 De må lägga mycket roligt innehåll för spelet. Men tyvärr är GTA IV än idag roligare och spela. Mods skapar mer roligt online. 11/09 Äntligen King of the Hill och Rabbit, spelade detta i GTASAMP, sjukt kul lägen. 11/09 Kommer komma en ny Heist inom snart, men håller med dig. mer uppdrag och heists. Annars grymt skoj! 11/09 Det verkar som att PvP är fokus återigen, kan dem inte skapa lite nya uppdrag istället, även kanske fler heists. Online freemode skulle blivit oerhört mycket roligare om de lade in lite från single-player delen som tex. djur, polisjakter med Npc, lite... 11/09 Yaaaay! Så galet roligt spel =D 11/09 Rockstar har verkligen satt en ny ribba för spel. Att gta V fortfarande är relevant och pumpar ut gratis content så långt efter release är ju helt otroligt. Man blir nästan lite vingelkantig om man tänker på vad deras nästa spel kan innehålla om detta... 11/09
Skicka en rättelse