Apple-användare flockas till Youtube-stjärnans retroflörtiga plattformsäventyr.

Felix Kjellberg har en framgångsrik karriär byggd på att kommentera andras spel men i förra veckan var det dags för hans egna #Pewdiepie: Legend of the Brofist att släppas. Spelet, som kostar cirka 50 kr, gick direkt upp på försäljningstoppen på App Store.

Android-användare verkar inte lika imponerade av det retroflörtiga plattformsäventyreT som både bjuder på pixlig grafik och chipmusik. För närvarande har det en 22-plats på spellistan. Intressant nog är Minecraft fortfarande en toppkandidat på båda plattformarna.

N.O.V.A 1-3, fps till mobil... för att vara mobilspel så är det riktigt bra och snyggt gjort, inte helt knepiga kontroller heller. 29/09 Pff, snarare dagens gnäll-svensk kommentar. Hade varit kommunistiskt om han faktiskt ville fördela pewdies pengar. :P 29/09 Dagens mest kommunistiska kommentar. 29/09 Kul för han antar jag, han har ju hur många fans som helst. Men för mig som inte är en beundrare låter det inte så intressant. 29/09 Helt klart ett av de bättre mobilspelen jag någonsin köpt till både Android och iOS. Absolut värt de 49 kronor som detta kostar. Pewdiepie gjorde även en dedikerad video angående varför spelet kostar pengar. Det är inte så att det är Felix som knåpat... 29/09 Smaksak ja. Själv avskyr jag "tecknad" grafik i mobilspel, ser så fattigt ut. Tycker det ser ut som något flashspel som man spelat i en webbläsare tidigt 00-tal. Pixelgrafik är betydligt vackrare, speciellt eftersom det inte är konturer runt allting.... 29/09 Verkligen, du tror, din "teori" är att mindre företag, med ofta under tio anställda, och inte sällan under fem väljer att göra spel med pixelgrafik för att det är lättare? Det låter som om du tror att du har snubblat över en väl bevarad hemlighet... 28/09 Arbetslös och bitter över andras framgångar? Vilken chock. 28/09 Jag hoppas du hade otur när du tänkte eller att du inte tänkte alls när du skrev det där... 28/09 Med enstaka undantag (typ shovel knight och andra spel där det passar riktigt bra in) så har du så klart rätt. Men betänk då att många mindre spelstudior har begränsat med resurser, och jag ser hellre ett 2D spel med riktigt bra grafik än ett 3D spel... 28/09
Skicka en rättelse