Livstids avstängning efter läggmatcher.

Åklagarmyndigheten i sydkoreanska Changwon har anhållit tolv personer i anslutning till en utredning om uppgjorda matcher och illegalt spel om pengar i #Starcraft II. Bland de anhållna finns Gerrard, head coach för klanen Prime, och proffsspelarna YoDa och BBoongBBoong, uppger Team Liquid. Också den tidigare pro-spelaren och journalisten Enough ska ha arresterats.

Åklagaren har hittat fem uppgjorda Starcraft 2-matcher, som ägde rum mellan januari och juni i år. De spelades bland annat i proffsligorna GSL Season 1 och SKT Proleague. Enligt åklagaren har spelare fått stora summor pengar för att lägga sig eller på annat sätt påverka resultatet. Summor som nämns är från 4500 USA-dolllar (ca 37 000 kronor) upp till 17 800 dollar (nära 150 000 kr). Vadhållare ska ha tjänat mellan 200 000 och 300 000 kronor på resultaten.

Cho Man Soo, chef för Korean e-sports Association, säger i ett uttalande att Gerrard och YoDa stängts av på livstid.

Den tredje och avslutande delen av #Starcraft II, #Legacy of the Void, släpps den 10 november.

Riktigt ruttet, och förmodligen största skandalen sedan Savior under BW-eran. Verkar bli ett rejält drama. 19/10 När det gäller så här stora spel om pengar så ser jag inga problem med att polisen lägger sig i. Internet är inte en separat avskiljd från verkligen livet. Det är en del som vilken annan, och straff skall såklart utdelas för det olagliga som händer där 19/10 Vassego. :) 19/10 Ryktet säger att Gerrard haft svårt att få pengarna att räcka till, så detta är nog resultatet av en desperation skapt av viljan att bevara laget. Det är dock numera bara två spelare kvar i laget, så dess tid är nog räknad. 19/10 Tack FZ för att ni inte skriver rubriker på samma sätt som t.ex. den största dagstidningen. Dom lyckades den här gången lura mig med sin rubrik: "...Döms till livstid." :D :D 19/10 Säger ingenting om hur stort det är, bara att det i Sydkorea går att spela om pengar på det. 19/10 Bytte ni bilden på nyheten? 19/10 Ajaj, spel och dobbel. 19/10 Från polisens sida gör det troligtvis detsamma om det är Starcraft eller baseboll. Lagarna för illegalt spel och mutor borde vara likadana för vad det än gäller. Tråkigt att det förekommer läggmatcher, men det är ju ändå bra att det uppdagades. 19/10 Var väldigt insatt i denna scenen för två år sedan. Känns helt sjukt att läsa sånt här från spelare som man respekterat genom flertalet turneringar och ligor. Sorgligt, men bra att de åker fast. Hoppas det kan avskräcka andra spelar, men ja...detta händ... 19/10
Skicka en rättelse