Ogillar du Xbox One-gränssnittet? Lugn, det byts ut inom kort.

Två år efter premiären är det snart dags för den första stora gränssnittsuppdateringen av Xbox One. Namnet är New Xbox One Experience och det står nu klart att uppdateringen släpps för alla den 13 november.

Uppdateringen, som varit tillgänglig för vissa testare en tid, innehåller ett helt omdesignat gränssnitt, där tonvikten ligger på förenkling och snabbare navigering med färre knapptryck. Windows 10-teknik ligger till grund för uppdateringen, vilket Microsoft hävdar ska "lyfta din spelupplevelse" men man går inte i detalj in på hur.

Bakåtkompabilitet med vissa Xbox 360-spel är en av uppdateringens stora nummer. Vid lanseringen är 100 360-spel spelbara på Xbox One, och Microsoft lovar att "hundratals fler" tillkommer längre fram. Alla Games with Gold-spel till 360:n (alltså spel som Xbox Live Gold-prenumeranter får varje månad) blir Xbox One-kompatibla.

Den 13 november uppdateras alltså Xbox One. Vad förväntar du dig av uppdateringen?

Känns fortfarande överflödigt om man har gamingen pc och inte bryr sig om halo "typ" 28/10 Knäcker PS4 mer och mer 27/10 Xbox one var lite slö i starten, till och med något motorstopp när racet startade. Men nu ser det ut som den kommit igång riktigt ordentligt. Gillar min xbox som tusan, men förstår ju när man läser i forum att ps4 är grymt mycket bättre på precis alla... 27/10 Har både X1 och Ps4. Har alltid varit en PC spelare, och ville få ut det mesta jag kunde...samt kunna ha lite för ungarna samt min vänkrets när de kommer över. Samt för spel podcasten jag är med i... PS4an är bättre rent generellt; bättre spel, gränssni... 27/10 För att inte nämna varför man inte kan visa all text på engelska när man bor i sverige. 27/10 Exempel: Varför kan jag till exempel inte använda kinect utan att byta region till ett engelska talande land? Varför inte tillåta röstkommandon på engelska oberoende av system språk? Varför kan jag inte ha svenska på konsolen när jag bor i Finland? Sven... 27/10 På vilket sätt gör dom de? Kan hålla med om att låsa språket till regionerna är idiotiskt men annars så handlar det mer om rättigheter och licenser när det kommer till appar och tjänster. Förhoppningsvis så kommer även stöd för Windows 10 appar och spel... 27/10 Not likely. Under förstaanvändnings-konfigurationsguiden kommer du tvingas uppdatera din maskin till senaste versionen, så du kommer aldrig se skymten av det gamla gränssnittet, såvida du inte hinner packa upp maskinen innan uppdateringen släpps. 27/10 Mitt tips till dig är att avvakta med att köpa en x1 tills ms slutar behandla tier 2 länderna som skit. 27/10 Valet mellan Xbox ONE och PS4 var jättesvårt om villken konsol jag skulle köpa. skaffade PS4 då jag ville komma åt The Last Of Us och andra roliga exklusiva spel :) Men när man läser detta så blir man inte lite sugen heller på att skaffa sig en krysslåd... 27/10
Skicka en rättelse