Trots en del upplevt trassel med buggiga portar och tjänster som Uplay så säljer #Ubisoft allt bättre till pc. Enligt en ny rapport redovisar företaget lite siffror som bland annat skvallrar om att pc-spelandet numera utgör 20% av all försäljning, upp från 15% tidigare i år. Den enda enskilda plattformen som klår pc är Playstation 4 som ligger relativt tryggt på 27% (ner från 32%). Här är hela listan:

  • PS4: 27%

  • PC: 20%

  • Others: 18%

  • Xbox One: 12%

  • Xbox 360: 10%

  • PS3: 10%

  • Wii U: 1%

I kategorin "others" ingår mobilspel, som också ökat kraftigt. Från 6% tidigare i år till 18%. Anmärkningsvärt också att Wii U bara orkar norpa åt sig en ynka procent av all försäljning. Den där mytomspunna spelplattformen från #Nintendo börjar kännas allt mer angelägen..

Via Gameinformer.

Om det gäller alla spel så är där över 6 miljoner pirater som spelar Far cry 3 :D 07/11 Var det inte deras chef som sa " att PC- eran är över och det kommer sakta dö ut " = ??? = inget värt att satsa på... o.s.v. 07/11 Finns det en pc datorer med garanti klass typ köper du den här så kan du köra alla dagens spel på bra inställningar och även nästa års spel. Jag vill se stabilare datorer innan jag någonsin igen investerar över 10000 kr + ett bibliotek med nya spel. Som... 07/11 PC master race? 07/11 Har faktiskt aldrig riktigt haft nåt problem med Uplay som tjänst. Visst kan det vara lite sådär att det måste öppnas varje gång man startar ett Ubi spel på steam men det dröjer bara ett fåtal sekunder innan Uplay har öppnats och spelet är igång. Ingen... 07/11 Samma logik som att Hulk Hogan sa något rasistiskt och förlorade sin karriär, och Donald Trump säger något rasistiskt och får fler röster. 06/11 Rubriken att de säljer bättre till PC och mobiler är inte nödvändigtvis sann. Då de släppt färre stora spel jämfört med samma period förra året så har deras intäkter minskat med ca 60%. De delar ni säger säljer bättre har kanske också minskat men utgör... 06/11 Eller om väldigt många pc-spelare är pirater... argh! 06/11 Jo om dom ha väldigt många pc-spelare. 06/11 Precis min tanke, enda spelen dom släppt på Wii U under 2015 enligt deras hemsida är "Just dance" i två utgåvor. Med tanke på hur många riktiga AAA-spel de släpper på andra platformar så blir det ju så klart en fjärt i rymden. / LordDaimos 06/11
Skicka en rättelse