Natten till idag höll #Square Enix ett evenemang för #Final Fantasy XV, där de direkt släppte ett demo för spelet och meddelade att de även jobbar med en animeserie som berättar mer om bakgrundshistorien. Första avsnittet kan du se redan nu. Vi fick också veta att Final Fantasy XV släpps den 30 september till Playstation 4 och Xbox One. En eventuell pc-version sades det inte mycket om just då, men director Hajime Tabata berättade mer i en intervju med Engadget:

"Unfortunately we weren't able to do simultaneous development on a PC and console version for XV. We had to focus on the console version and our goal was to maximize, optimize everything for the HD consoles. Once that's done, then we will definitely take a good, hard look at PC and what we need to do, and consider all our options. But right now we aren't decided, we're still considering a lot of things."

Konsoler prioriteras och ingen aktiv pc-utveckling just nu. Först när versionerna till Xbox One och Playstation 4 är i dugligt skick ska de besluta om en variant till pc är aktuell. Det hela låter inte helt övertygande, men inte heller helt orimligt. Vi får vänta och se, helt enkelt. Och titta på senaste trailern en gång till:

Har inte sett ett riktigt bra FF spel sedan FF8 men FF10 var acceptabelt(Alla spinnoffs var skräp). Så jag har inte stora förväntningar på spelet. Tror fortfarande att de kommer sabba FF7 remaken. 02/04 Jag planerade att skaffa PS4 för detta spel och FFVII Remake. Men om en PC version kommer väntar jag på den, såvida den inte kommer ett år efter eller något sånt. Men kanske hinner den beryktade PS4 4K släppas lagom till att FFXV anländer? Det hade vari... 01/04 Oh. Visste inte att en ny hade kommit, trodde det var den som kom med Type-0 HD som ni pratade om. My bad. 01/04 Har inget emot om konsolerna får det först och främst. Om PC får det med tiden men faktiskt levererar bättre prestanda och möjligtvis bonus material(som konsolerna möjligtvis fått tills dess dvs, om något alls) så varför inte. Det är inte precis som vi... 01/04 Hmm < 30 fps 1080, eller 60+ 4k. hur kan dom inte släppa det till pc.. 31/03 Demot släpptes nyss. Flöt otroligt dåligt och 30 fps och nedåt är under all kritik. 31/03 Kan inte tänka mig annat än att det kommer till PC, nu när nästan alla FF-spel finns på Steam, inklusive XIII, XIII-2 och Lightning Returns. 31/03 Har spelat igenom alla FF förrutom 11an och efter förra konsol generationen bestämmde ja mig för att skippa denna och enbart hålla mig till pc. Köpte psx för att lira FF lika så med ps2 och ps3. Men är fortfarande väldigt osäker på om ff 15 kommer bli... 31/03 Har testat demot, och spelet var väldigt vackert, men tyvärr gör fpsen att spelet känns svårmanövrerat, och striderna blir styltiga. Men det är ju ett demo än så länge, jag hoppas verkligen att det går att skruva up bilduppdateringen, för som det var... 31/03 Spelet var långt ifrån färdigt. Demot kom ut över ett år innan release av slutspelet. Det är inte alls förvånande att det flyter sämre än spelet i sitt färdiga skick i mina ögon. 31/03
Skicka en rättelse