Bakom alla framgångsrika spel finns mängder av begåvade programmerare, och behovet av kodningskunskaper kommer inte bli mindre i framtiden. Så för att introducera barn till kondknackandets förlovade land har nu Minecrafts chefdesigner Jens ”Jeb” Bergsten gjort gemensam sak med tidningen Kalle Anka och kodklubben CoderDojo – tillsammans gör de nu en programmeringsskola i fyra delar. Det skriver Breakit.se.

"Programmering är roligt och en väsentlig kunskap nu för tiden så därför var det riktigt kul att Kalle Anka & C:o tagit fram temanummer med denna inriktning. Jag hoppas mina tips får fler barn intresserade av ämnet och kanske kan det leda till många kommande IT-stjärnor”, säger Jens Bergensten.

Första delen av programmeringsskolan, där barnen bland annat uppmuntras att skapa egna spel med verktyget Scratch, finns redan på nätet. Kolla in den här.

Förutom skolan anordnas även en tävling där deltagare upp till 14 år ska skapa ett Kalle Anka-spel i Scratch. Vinnaren och dennes klass kammar hem en gratis workshop tillsammans med CoderDojo.

Kalle Anka-redaktionen passade även på att "ankifiera" Minecraft-Jeb.