I slutet av 2007 offentliggjordes att #Activision och #Vivendi gick samman för att bilda världens största tredjepartstillverkare - Activision Blizzard. Detta i ett avtal värt 18,9 miljarder amerikanska dollar. I februari-numret av amerikanska Game Informer berättar Activision Blizzard-chefen Bobby Kotick att han redan 1995 fick höra talas om att företaget Davidson & Associates köpt utvecklaren för 7 miljoner dollar. Något som Kotick, vid denna tidpunkten, tyckte var alldeles för mycket pengar.

Det året [1995] hade Activision antagligen omkring 60 miljoner i intäkter. De sa att de hade betalat sju miljoner dollar för Blizzard. Jag sa: Är ni helt galna? De är som en kontraktsutvecklare! De har Warcraft men vad mer har de? Ni betalade sju miljoner! Det är galet!

Kotick är dock inte den ende som har anledning att vara efterklok. Blizzard-grundaren Mike Morhaime, som sålde företaget för sju miljoner dollar, har kanske än mer anledning att hålla sig för skratt.

Jag talade med Mike Morhaime häromdagen och jag sa: Du vet, jag kunde ha köpt dig för sju miljoner men instället blev det sju miljarder. Han sa: Ja, kan du tänka dig om jag bara hållit ut för de där sju miljarderna istället för de sju miljonerna?

haha, funny funny =) 21/01 Jag finner det lustigt med alla som gör utsvävningar om hur mycket Blizzard tjänar med tanke på intäkter från försäljning, prenumerationsavgifter mm här på FZ. Argumenten är oftast, "1.5 miljarder i månaden på aktiva WoW konton!!!, jätte mycket!!, hur... 21/01 Säger du gånger 1000? Det är lite mer än så kan ja ju säga. Endast dom aktiva wow kontonen drar i ca 1.5miljarder SEK i månaden. Då har vi inte räknar ut hur mycket blizzard känar på alla wow spel dom säljer, föra över gubbar över realms och all annan... 21/01 Doh! Bäst att inte tänka på sådant här i efterhand. :) 21/01 7 miljoner dollar kan man ju leva på hela sitt liv om man vill. Jag menar de är iaf åtminstone 40 miljoner kronor vi snackar om här. Vi säger att han är 30 år eller något vid köpet då har han ju åtminstone 1 miljon att leva på resten av sitt liv varje... 21/01 Bra att inget hände, Blizzard ska vara sina egna =) 20/01 Den sved :/ Men som någon ovan sagt så skulle inte Blizzard varit vad det är idag. 20/01 Troligen så hade vi aldrig fått så kvalitativa titlar. I och med att Activision koncernen tog ett beslutat att göra en viss typ av spel på en viss typ av det hade det inte funnits utrymme för kvalitén som finns i Warcraft serien eller Starcraft. Nu när... 20/01 Tur att dom inte gjorde det, för jag tror inte blizzard hade varit samma som dom är nu. 20/01 Sen om Activision hade köpt Blizzard för så länge sen hade dom med all sannolikhet inte skapat så många bra spel heller som just Blizzard gjort. Eller vad vet jag? Tror i vilket fall inte att alla spel Blizzard gjort hade tillverkats om Activision köpt... 20/01
Skicka en rättelse