De tre tidigare Mojang-ägarna får dela på en miljard.

Markus Persson, tillsammans med två andra ägarna av Mojang, sålde företaget till Microsoft för cirka 18 miljarder kronor för mindre än två år sedan. Trion lämnade sedan företaget men enligt uppgifter hos Bolagsverket har de fått dela på ytterligare en miljard kronor.

I och med det släpande redovisningsperioden, som löpte från början av 2014 till mitten av 2015, har de tidigare ägarna rätt till den del av vinsten som tjänades in när de fortfarande var i företaget. Enligt DI Digital uppgår detta till cirka en miljard kronor. Efter som Markus Persson ägde 71 procent av företaget borde hans del bli cirka 710 miljoner kronor, medan Jakob Porser får cirka 210 miljoner och Carl Manneh får resten.

Jag hade gärna velat ha några miljoner. Då hade jag köpt ett hus. Trots att jag och sambon sparat en liten summa så är det fasen omöjligt att få ett trevligt hus här under 3 mille i Trollhättan. Jäkla dyrt! 23/05 Att det finns en gräns stämmer inte, istället gäller lagen om avtagande avkastning (diminishing returns): ju mer pengar du har desto mer behöver du få för att få en likvärdig belöningskick. Det är så vårt belöningssystem fungerar, för att vi alltid ska... 20/05 Lycka brukar finna människor som: - har en vettig sysselsättning de trivs med - har någon att älska - har något att se fram emot 20/05 Om så är fallet så är jag dig förbannat avundsjuk! 19/05 I mitt tycke hade jag gärna välkomnat det. Då får jag bara se hur verkligheten ser ut gällande de personer som finns runt mig och skulle det vara så illa att alla vände sig mot mig eller vad man ska säga så fuck em. Då hade det hänt förr eller senare... 19/05 Kan faktiskt säga att det inte hade varit så. Med pengar hade jag kunnat hjälpa min familj något ordentligt och helst då min sjuka mamma. Jag är väldigt intresserad av världen och gillar att skriva så hade garanterat rest runt skrivit en massa om mina... 19/05 Kul att se dig aktiv här Tommy! Tycker du får bjuda ned mig på en spelkväll och få dit Björn också :) Håller med dig i vad du säger och kan faktiskt säga att jag kommer från en rätt så fattig bakgrund och även nu när jag har massvis med pengar så tänker... 19/05 Du hade blivit lycklig en stund, sen hade det varit same old. Att vara lyckligt är relativt. Alla har bekymer och deras bekymmer känns lika stora för hen själv. I grunden har ju vi i Sverige inget att klaga på och borde vara lyckliga? Vi har tak över... 19/05 Om den snubben nånsin klagar på pengar igen,skall jag personligen åka till amerikat och slänga mina gamla skor på han. 19/05 Skojar ni eller, det som gör att pengar gör en lycklig är ju att man slipper gå till fängelset varenda jävla morgon och istället göra vad man vill.. Resa, äta bra mat, tillbringa tiden med familj osv. Skitgrejer som ferraris och annat blir ju gammalt... 19/05
Skicka en rättelse