#Warcraft Adventures: Lord of the Clans var ett peka och klicka-äventyr av klassiskt snitt och med Thrall i huvudrollen – som dessvärre aldrig hittade ut till konsumenterna. Istället avbröts utvecklingen under 1998 och #Blizzard lade krutet på sådant man var mer bekväm med.

Spola fram 18 år och Warcraft Adventures har hittat ut på nätet. En anonym ryss har laddat upp hela spelet, komplett med röstskådespeleri, mellansekvenser och knepiga pussel. Gissningsvis härstammar läckan från den ryska animationsstudion Animation Magic som var med och skapade spelet.

Spelet är praktiskt taget komplett. Anledningen till att Blizzard ändå valde att inte släppa det är att de kände att det var utdaterat (samma år släppte #LucasArts #Grim Fandango som var i 3D). Dessutom hade de problem med vissa pussel, vilket innebar att de skulle tvingas göra om stora delar av spelet. Något som de alltså valde att inte göra.

Idag kan Warcraft Adventures säkert besitta en del fina retrokvaliteter, medelmåttiga pussel eller ej. Risken finns att Blizzard tvingar ner filen, så är du spelsugen bör du nog ladda hem så snart som möjligt.

Notera dock att FZ inte har laddat hem och testat filen, så tanka på egen risk.