I kampen mot piratkopieringen på pc tar #Ubisoft nya tag - framöver kommer det krävas inloggning på ett Ubi.com-konto för att kunna spela. Det nya systemet lagrar vissa saker "i molnet", vilket betyder att du har tillgång till dina spel överallt. Ellerr som Ubisoft-medarbetaren Brent Wilkingson uttrycker det:

- Om du äger hundra datorer kan du installera dina spel på hundra datorer.

Spelen kan alltså köras från valfri uppkopplad dator och dina sparade spelomgångar lagras på Ubisofts servrar (ungefär som [n=25280 Steam Cloud]). Du slipper också ha installationsskivan i datorn. Till nackdelarna hör att datorn måste vara uppkopplad för att du ska kunna spela, det verkar inte finnas någon motsvarighet till Steams offline-läge.

- Vi tror att de flesta människor är nöjda med det, de flesta är alltid uppkopplade till internet, säger Wilkingson.

The Settlers 7 blir först ut i det nya systemet.

Det nya systemet kommer börja testas när betatestningen av #The Settlers 7 drar igång inom kort.

Ubisoft har varit i hetluften rörande piratkopiering flera gånger, bland annat för användning av det kontroversiella kopieringsskyddet Starforce och för att senarelägga premiären av pc-spel ([n=28082 exempelvis Tom Clancy's Endwar]) i förhoppning att förbättra försäljningen på andra plattformar.

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiNmQxMTAxOGQwMGMxNjY0MWQ4YmQyODE3YjAyMDBjYzYzODEyNzI5YSI7aToxO2E6NTp7aTowO2k6Mzc2O2k6MTtpOjUxMTtpOjI7aToxMDg5OTtpOjM7aTo1MTI7aTo0O2k6MTgxODU7fX0="></input>

<input type="radio" name="q511" value="3632" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Ett strålande initiativ

<input type="radio" name="q511" value="3633" class="form_input_radio"></input>

Behöver justeras, men kan bli bra

<input type="radio" name="q511" value="3634" class="form_input_radio"></input>

Värdelöst

<input type="radio" name="q512" value="3635" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Stoppar piratkopieringen helt

<input type="radio" name="q512" value="3636" class="form_input_radio"></input>

Något bättre än tidigare lösningar

<input type="radio" name="q512" value="3637" class="form_input_radio"></input>

Ingen skillnad

<input type="radio" name="q512" value="3638" class="form_input_radio"></input>

Marginellt sämre

<input type="radio" name="q512" value="3639" class="form_input_radio"></input>

Det blir fritt fram för piraterna

</form>

Mycket intressant med tanke på de utvecklare som på senaste tiden har gett folk möjlighet att köpa sitt spel för bara några öre, och upptäckte att de flesta faktiskt betalde mycket mer för det. Ta dessutom en titt på kommentarerna här (http://isohunt.co... 02/02 Kan hålla med dig där, hade det inte varit för alla hemska pirater hade de ju inte haft någon syndabock när de inför dessa skydd för att få bukt på den markanden. Men å andra sidan tvivlar jag starkt på att spel varit en så stor bransch som det ändå bli... 28/01 Ja så skyller företagen på pirater för då är det försvarbart. I det avseendet kanske man kan skylla på pirater för frågan är om företagen vågat trycka på detta på köparna med motiveringen att man vill stoppa andrahandshandeln. 28/01 Det som är otroligt är inte att bolagen använder allt mer kränkande skydd utan att vissa verkar tycka det är helt okej och till och med försvarar detta med näbbar och klor. För att inte tala om alla korkade jämförelser med bilar, låt oss en gång för all... 28/01 Nu får de lägga ner. Så om mitt internet dör i en vecka och jag blir insnöad inte nog med att jag inte kan maila, msn, spela online spel. Nä mina singel player spel kan jag inte heller spela. Så man får ladda ner crackade versioner till alla spel man... 28/01 Du inser att spel idag har en budget på över 50 miljoner va? Och inkluderar man marketingbudgeten kan de flesta "stora" spel gå upp i 10 gånger så mycket. 28/01 Vore härligt om piratspelande säger jag som pirat inte gick då skulle spelutvecklarna få mer pengar att göra bra spel för, men priserna måste sänkas, 150kr redan från start ska ett spel kosta då kan t.om kineserna köpa, då jävlar ska ni se på försäljnin... 28/01 En hel del äldre spel (tidigt 2000) går inte att spela just för att servern som ska verifiera att skivan i släden är den äkta, inte längre finns. Därför måste man på de "internetberoende spelen" ha ett crack liggandes bara för att kunna spela sitt spel.... 28/01 Förvånar mig att dom inte har gjort det förens nu, ganska självklar lösning 27/01 Jahopp.. lär ju ta en dag eller två innan piraterna spelar spelet, fast offline. Jävla idiotsystem desto mer jag tänker på det. Redan idag sitter jag med 3 st liknande idéer som jag måste logga in på för att ens spela mitt spel. 27/01
Skicka en rättelse