Hoppas bli av med smurfkonton och griefers.

Valve har på senare tid fått mycket kritik från Dota 2-communityt för sin slapphet när det kommer till rankad matchmaking. Problem med smurfkonton, spelare som förstör och ojämna matcher har har blivit allt vanligare och nu har Valve valt att göra något åt detta.

De tar efter det som i Counter-Strike: Global Offensive kallas för Prime Matchmaking, där spelare kan registrera sitt telefonnumer och matchas med andra som gjort detsamma. Från och med den 4 maj kommer ett ett kopplat telefonnummer krävas för att kunna köra rankade matcher i Dota 2, något som Valve hoppas ska minska problemen med oseriösa spelare och smurfkonton.

De passar även på att återinföra en egen rankad matchmaking för de som spelar själva. Tidigare har de blandats med spelare som kör i party om 2, 3 eller 4 spelare, något som skapat problem då MMR för solo och party särskiljs och den senare tas av många inte lika seriöst.

Spelare som medvetet förstör matcher kommer också nu att straffas avsevärt hårdare och de som hamnar i low priority blir temporärt bannade från att spela rankat. Avstängningen kommer börja på ett par timmar och ökar upp till ett par dagar efter flera överträdelser.

Så bra. Gör likadant i Cs-go.. Så mkt smurfare som förstör... 24/04 Dota har en max mmr-differans på 2000 mellan spelare i grupp. Vilket gör att om jag vill spela med mina kompisar måste jag ha ett smurfkonto, annars kan vi inte spela ihop. 23/04 Ja, det stämmer bra. Här står det lite mer om varifrån det kommer... https://en.wiktionary.org/wiki/smurf_account Sedan har vi begreppet "smurfing" som har med smurfkonton att göra förstås, men det kan visst även betyda en hel del annat också (som inte... 23/04 Ah, har inte sett Waga streama på ett tag. Vet inte riktigt hur boosting tjänster fungerar, men jag antog det var folk som betalade boostare för att boosta deras egna konto snarare än att köpa redan boostade konton. Hade det fungerat så hade telefonnumm... 22/04 Waga gör det fortfarande, vilket är varför han fått så mycket hat från Reddit och community:t. Boost:are tror jag inte det hjälper överhuvudtaget mot. De tjänar pengar på detta, och att skaffa nya telefonnummer är gratis. De lär fortsätta precis som inn... 22/04 Och mobilen är inte heller uppfunnen I östblocket vilket kommer gör upplevelsen behagligare över lag. 22/04 Lite olika anledningar till varför folk gör det. Waga som du nämner brukade göra det på grund utav långa söktider. Men han klättrade alltid ganska snabbt upp i MMR igen. Däremot tror jag många som är lite lägre MMR än vad Waga och andra är, gör det bara... 22/04 Jag förstår varför vissa spelare gör det (den mycket omtalade, svenska, Wagamama t.ex.), i och med att det kan bli sjukt långa väntetider på att hitta en match när man kommer upp i väldigt hög MMR. För alla andra däremot kan jag hålla med om att det är... 21/04 @Xrick6: Har slutat spela CS av alla smurfar o fuskare. Så otroligt tråkigt alltså. Hemskt att det ska vara så. Vet själv inte hur man ska lösa detta problem. Har aldrig varit inne i MOBA och aldrig spelat Dota 2. Men bra att de försöker. 21/04 Prime i CSGO funkar inte alls bra så jag har inga förhoppningar. Att spela non-Prime är tortyr och Prime har börjat få lika många smurfar och fuskare som det var innan. 21/04
Skicka en rättelse