Envar har rätt till Li(v)nk.

VD:n till sydkoreanska NCsoft, Taek Jin Kim, bakom spelen Guild Wars och Aion kunde i veckan avslöja ett par glädjande nyheter. Han ska nämligen köpa Nintendo Switch och The Legend of Zelda: Breath of the Wild till alla sina anställda. Totalt rör det sig om 3100 stycken personer och cirka nio miljoner kronor mindre på bankkontot.

Beslutet förklarar han som att efter ha spelat det nya Zelda tyckte han om det så mycket att han ville att andra skulle uppleva det med honom. Däremot får de anställda vänta ett tag innan de kan sätta gaddarna i äventyr, Nintendo Switch har nämligen inte officiellt lanserat i Sydkorea ännu.

Via Nintendotoday

Mannen och företaget är tämligen obegripliga. Eller tvärtom, förstår inte marketing, i alla fall inte utanför Sydkorea. De hade världens IP, och en av MMO-världens tätaste och trognaste - om än rätt liten - skara fans och totalhavererade det. Antalet... 28/05 Enligt Forbes är han god för 1,5 miljarder dollar 28/05 Hade ju inte varit särskilt effektivt för företaget, eftersom varje anställd förmodligen förväntas lägga hundratals timmar i spelet. Det må vara en schyst gåva, men tror helt klart att han förväntar sig att varje anställd ska kunna få inspiration från... 28/05 Det var väl snällt, men det hade varit bättre för miljön om han köpt en tiondel så många och låtit dom lånats runt istället. 28/05 Bravo! Det där gillas så jäkla mycket! Och för att spinna vidare på det @jOnÄTÄn sa så kanske det inte är mycket pengar för någon som jag bara antar har så otroligt mycket mer, men det är ju just det som är principen. En VD på ett stort framgångsrikt... 28/05 @burkmopp: Nu vet jag inte hur rik han är men 9 miljoner för honom kanske är som när du köper en pryl för 3000kr. Sedan får han ju säkert tillbaka endel av värdet genom att han framstår som en bra kille i de anställdas ögon osv. Där jag jobbar fick vi... 28/05 Hade gjort samma sak om ja va svinrik 👍 Helt rätt! 28/05 Nog visste jag att det var riktigt bra, men SÅ bra? I vilket fall så kanske det återspeglar sig positivt i deras egna framtida titlar, inspiration är bra. 28/05 Då vet vi. :p Känns verkligen som något de måste meddela världen. 28/05
Skicka en rättelse