Inför morgondagens lansering av Project Cars 2 (läs vår recension) har Slightly Mad Studios-chefen Ian Bell medverkat hos streamern SpotTheOzzie. I den ett par timmar långa sändningen kommer Bell in på sina forna medarbetare EA, som gav ut Slightly Mads två Need for Speed: Shift-spel. Och det är inga snälla saker han har att säga.

Bell kallar EA för "arslen", "monster" och "hemska människor" som "bokstavligt talat försökte förstöra vårt företag". Och värst av alla tycker Bell att svenska Patrick Söderlund, vicepresident hos EA och tidigare Dice-chef, är.

Bakgrunden är att Slighly Mad gjorde två Shift-spel med EA som publicist. Efter att tvåan släppts ska EA enligt Bell ha erbjudit Slightly Mad 1,5 miljoner dollar för att inte förhandla med andra publicister och för att göra Shift 3, och man ska ha accepterat erbjudandet.

– Jag tog de 1,5 miljonerna, jag betalade killarna massor av bonusar och två veckor innan vi skulle börja med Shift 3 lades det ner. Utan förvarning.

Bell hävdar att EA försökte locka över medarbetare från Slightly Mad i samband med att man hade det svårt ekonomiskt.

– Vi var slut. De försökte bokstavligt talat förstöra vårt företag. De försökte döda oss. De försökte även stjäla vår teknologi.

Intervjuaren frågar om det var ett indirekt sätt att försökta ta över företaget.

– Ja, absolut. De försökte köra över oss ["fuck us over"]. Det finns inget annat sätt att säga det på. Det är vad de försökte göra, de försökte förstöra oss. Vi känner ingen kärlek till EA på det här företaget.

Bell hävdar att han var tvungen att belåna sitt hus för att kunna betala ut löner till de anställda, och att det var ren tur att man lyckades undvika konkurs.

– De är arslen, vi har ingen respekt för EA och jag kommer aldrig göra affärer med dem igen. Ingen respekt för dem. De är hemska människor, ett företagsmonster. Och nyckelpersonen... det värsta företagsmonstret är en kille som heter Patrick Söderlund.

FZ har kontaktat EA för en kommentar om Ian Bells påståenden, som i nuläget såvitt känt står oemotsagda. Vi uppdaterar nyheten om/när vi får en kommentar av EA.

Videon (Bells EA-kritik börjar vid 6:14:07):