Anonym källa: Disney missnöjda med hur situationen hanterades.

Så sent som igår kom uttalandet att Dice väljer att pausa mikrostransaktionerna inför det stormiga släppet av Battlefront 2. Det betyder alltså inte att de är helt borta, men att de troligtvis kommer ses över och släppas vid ett senare tillfälle.

Nu stiger även uppgifter till ytan, enligt The Wall Street Journal, att en högt uppsatt chef på Disney ska ha visat ett missnöje med hur lång tid det tog för EA att agera på situationen. Därefter ska speljätten tagit emot hot att de kan förlora licensexklusivitet om saker och ting inte förbättras.

Detta är för tillfället uppgifter som ej kunnat bekräftats då källan är anonym och bör därför tas en nypa salt. EA har heller inte velat kommentera uppgiften, enligt MP1st.

Så vitt jag vet så är väl Patrik Söderlund numera drivande chef för EA. Blir lätt att man glömmer bort vem som bidrog till ens framgång. Hade det inte varit för oss gamers köpt Battlefield 1942 osv så hade det aldrig blivit någe chef position. Kul att... 22/11 DICE = EA. Efter att de sålde sig till EA har de inget att säga till om. 22/11 Och hade inte dice lagt in allt så hade någon kommit från EA och avskedat alla, lagt ner hela studion och gjort om Battlefield till ett brädspel, typ som Risk (om det inte finns redan). 21/11 @jehuty: Absolut, många utvecklar och producenter blev nog nyfikna på mikrotransaktioner när de såg att Rockstar och Take-Two tjänat 500 miljoner dollar (4 miljarder sek) på mikrotransaktionerna i GTA V. Bra poäng du har, det är hanteringen de klagar... 21/11 @xverminator: Utvecklare bestämmer adlrig om sånt här, förutom möjligtvis hos Indie-studios men hur många sådana har loot boxes och liknande? Det är helt enkelt ett financiellt beslut som tas av kostymerna på huvudkontoret/publisher. Utvecklare vill gör... 19/11 @Espresso_Bengt: Hur mycket vi än gnäller på microtransaktioner så är det en fakta man inte får glömma bort och det är att dom faktiskt tjänar massvis med pengar. Över 50% av Ubisofts inkomst kommer från microtransaktioner, DLC, loot boxes och season... 19/11 @jehuty: Jag hoppas det! Det låter helt ologiskt att Dice skulle ha kommit på denna ide. 19/11 https://i.imgur.com/xdVUXBk.png "we leave greed to others" https://m.popkey.co/7e8e08/rbdWv.gif 19/11 EA DICE ägs helt av EA, det är ett dotterbolag. De är lika insyltade som resten av EA, tja de ÄR ju EA. 19/11 https://www.youtube.com/watch?v=Kj3Q21U2DSA 19/11
Skicka en rättelse