"Det beror mindre på oss än andra människor."

Age of Empires: Definitive Edition har definitivt ett releasedatum – 20 februari – men till en dels stora förtret släpps spelet bara på Microsoft Store och inte till Steam. Detta är dock inte ett definitivt beslut, enligt Microsofts Jörg Neumann, som hoppas de och Valve kan nå en lösning.

Enligt Neumann beror Microsoft Store-exklusiviteten på att Microsoft ser Xbox Live som spelets plattform. De gör däremot ingen skillnad mellan olika digitala affärer, säger han.

This may be a misunderstanding, the platform is where people play, and people play in the social spaces of Xbox Live, which means that if Xbox Live exists somewhere, we can get a game out there.

Unfortunately, there is no solution to doing this on Steam, but it depends less on us than on other people.

Hade man i dagsläget släppt spelet på både Steam och i Microsoft Store skulle communityt splittras, och det är enligt Neumann viktigt för Microsoft att hålla samman spelarna i en titel med så starkt multiplayer-fokus. De är "totalt emot" att två vänner som köper samma spel via olika digitala affärer inte får chansen att spela tillsammans.

Håller med. Jag får krupp när jag ser Microsofts Xbox interface, det känns så jädra ogenomtänkt och dåligt. 03/03 Ursäkter. Varför tvinga folk att ens använda Xbox Live? Det är skräp och har alltid varit skräp. Faktum är att Windows Store inte är i närheten så stor som M$ önskat, och växer alldeles för långsamt (knappt alls). Ge det lite tid och M$ inser förmodlige... 01/02 De får inte använda Xbox Live via Steam, det är det de säger. 31/01 Kan bara instämma med de flesta andra här. Problemet ligger helt och hållet hos (((Microsoft))) - som låser det till Windows 10 och Windows Store. Givetvis får de promotea sin plattform, men vill de inte splittra spelarbasen så släpper de det även på... 31/01 Enkelt fixat, skippa båda och släpp det via GoG. 31/01 Ja eller så går man tillbaka ett par år i tiden då man inte behövde splittra spelarbasen för det spelade ingen roll om man spelade genom Steam eller retail-klienten. Trist med dåliga ursäkter som "platform" finns bra mycket större orsaker att man splitt... 31/01 Steam har inga sådana begränsningar. Såvidare inte Microsoft har något unikt avtal. 31/01 Du kan släppa ett spel på MS Store och bygga din egen plattform om du så vill. Varför kan inte MS då släppa ett spel i Steams butik som får koppla upp till Xbox Live? Det är väl klart att det är Steam som inte vill. 30/01 Ursäkta språket, men det där är bara sånt jävla skitsnack. Det finns så många motargument att jag inte ens orkar spendera tid att lista dem alla, men ett exempel vore Age of Empires II: HD. Det finns på Steam och har gått jäkligt bra. Risk för foliehatt... 30/01 Kommer inte spelet till Steam "Eller annan platform", så kommer jag icke köpa spelet, för UWP och Windows Store är total cancer. Har bara haft problem med windows store. Sen är det bara att säga goodbye till mods och initweaks, kontroll över huvudtaget... 30/01
Skicka en rättelse