Stor glädje överallt!

Ett av de bästa spelen för PlayStation 3 var PixelJunk Monsters från den Kyoto-baserade spelutvecklaren Q-Games. Spelet var ett tower defense-spel där man styrde en liten Tiki-figur som byggde torn för att sätta stopp för ett antal fiendevågor.

Nu, dryga tio år senare, har Q-Games offentliggjort sin efterlängtade uppföljare till spelet och det heter enkelt nog PixelJunk Monsters 2. Detta spel släpps faktiskt redan den 25 maj. Då till PlayStation 4, Steam samt Switch och priset kommer landa på runt 120 kronor.

Spelmässigt så följer det föregångarens upplägg, det vill säga man springer omkring och bygger torn som dödar fienderna. Grafiken har dock fått sig en fin liten uppgradering och allt ser nu väldigt handgjort ut. Uppföljaren kommer också ge möjlighet att zooma in och ut så man kan spana in spelets olika figurer i närbild.

PixelJunk Monsters 2 kommer snurra med 60 FPS på PlayStation 4 samt PC och med 30 FPS på Switch. Spelet kommer så klart bjuda på co-op, två spelare lokalt och upp till fyra spelare online.

Skicka en rättelse