De enorma framgångarna för Playerunknown's Battlegrounds ser ut att vara över. En titt på Steam Charts, som listar antalet spelare för samtliga Steamtitlar med hjälp av data från Steam, visar en kraftigt nedåtgående trend för PUBG.

De senaste 30 dagarna har spelarantalet minskat med över 20 procent. Kortsiktigt är det visserligen fortfarande det överlägset populäraste spelet på Steam – som mest 1,5 miljon spelare det senaste dygnet, mot 700 000 för tvåan Dota 2 – men på längre sikt är det kraftig nedförsbacke. När spelet var som störst i januari i år hade det 1,58 miljoner spelare i snitt, en siffra som sedan dess stadigt sjunkit till drygt 877 000 den senaste månaden. Samma ska med maximalt antal spelare: från drygt 3,2 miljoner i januari till knappt 2,2 miljoner de senaste 30 dagarna.

Epics omåttligt populära free to play-spel Fortnite: Battle Royale kan vara en anledning till att Battlegrounds dalar. Det finns inte på Steam, så att jämföra spelarantal rakt av går dessvärre inte.

Battlegrounds lanserades i mars 2017 och blev snabbt omåttligt populärt. I augusti blev det största spel på Steam, och dess 3,2 miljoner spelare samtidigt är fortfarande rekord på Steam. Senaste budet är att 40 miljoner spel sålts, varav minst 4 miljoner till Xbox One (finns i early access sen i december förra året).