Hear ye, hear ye! Kryptovaluta-miners går på semester!

SweClockers rapporterar att den som är sugen på att köpa ett nytt grafikkort kan komma att se en ljusning i sommar, efter en lång period av prisuppgångar. Orsaken på efterfrågan har tillskrivits brytningen av kryptovalutor, men nu verkar intresset för detta ha svalnat av.

Källor säger att priserna kan komma att sjunka med så mycket som 20% redan nu i juli, med stora lager som ligger och väntar på att komma ut i cirkulation. SweClockers rapporterar också om att uppgifterna stöds av siffror som visar på sjunkande försäljning av grafikkort under andra kvartalet i år, samt uppgifter om att Nvida skjuter upp lanseringen av nästa generations kort då de har överskott på grafikkort i lager.
Jubel, jubel!

Läs mer hos SweC.

Vårt monsterbygge Heart of Darkness: dubbla grafikkort, dubbel glädje?
Nvidia: Nästa generation Geforce-grafikkort "långt borta"

@IMSG: Det är precis vad jag funderade på. Alla får tycka vad de vill om nvidia men de e ju ett företag i slutändan. Att sälja ut grafikkort som anses gamla men som är fortfarande bra för dagens spel är ju lite att kasta bort inkomster. Rykten säger ju... 03/07 Ett par timmar senare kunde man läsa på SweClockers om hur kiselplattorna för datorkomponenter når högsta prisnivån på 5 år. En ökning på 20% och man ser ingen direkt ljusning de närmsta 2 åren. Ett citat från artikeln: "De ökade priserna tros bli en... 02/07 GTX 1070 Ti för 3000kr om det ens är möjligt och du borde ligga på lägre mid range när nya serien släpps. Jag behöver också uppgradera men blir att vänta på nya serien. 20% lägre priser är inte speciellt bra och med nya serien runt hörnet känns det som... 02/07 När jag luskade i förra veckan så verkar det snarare vara överskott på chip och inte kort som sådant. Var tydligen vissa tredjepartstillverkare som gärna ville skeppa tillbaka chip... Jag köpte mitt 1080ti direkt från EVGA, de har haft ungefär samma pri... 02/07 Är dock bortkastade pengar att köpa mossiga Pascal-kort när nästa generation är någon månad bort. Lägg 8k för prestanda som lär kosta runt 4k hos ett Turing/Volta-kort (vad det nu blir). 02/07 Har väntat på detta yippie! 02/07 Låter ju positivt att folk börjar lugna ner sig med att bryta kryptovalutor med grafikkort! Man kanske ska uppgradera snart :) 02/07 Nu skriver jag som en redan har gjort på sweclockers.. - Yay! Nu kan vi köpa två år gamla grafikkort för samma pris som vid releasen...... 02/07 Fast enligt polarna på SWEC så räcker det inte med 20 % för att det skall bli billigt. Är fortfarande mycket högre än vad det borde, speciellt för äldre kort. 02/07 Nice! Kanske nu man ska bygga sig en miner då kanske hmm 02/07
Skicka en rättelse