Nintendo drar i spaken.

Under ett möte med Nintendos aktieägare kom frågan upp vad framtiden för Nintendo Swtich är när det kommer till indiespel. Varpå företags managing executive officer Shinya Takahashi svarade en aning förvånande.

"We are... actively engaging with indie developers at video game-focused shows and other events in different regions... Some of the indie games already released have gone on to become million sellers worldwide," säger han och fortsätter: "In the future, we are looking to release around 20 to 30 indie games on Nintendo Switch per week, and we definitely expect to see some great games among them.”

Trots att det låter mycket är Nintendo faktiskt inte långt ifrån. Senaste månaden släpptes det hela 18 indiespel till plattformen.

Huvudsaken, som jag ser det, är fortfarande kvalité framför kvantitet. Med den mängden av spel varje vecka kommer det ställas hårda krav på Nintendo att se till att de bra spelen får en chans att lysa och inte drunkna av mängden spel. För ärligt, det... 11/07 @Spectral: kan du uttrycka vad du tycker är en röra? Hur ska de göra? 11/07 @devilrat: bara för de har hög kvantitet betyder det inte att det inte finns kvalitetsspel. Absolut mycket skräp som pumpas ut som man tycker nintendo aldrig skulle släppa igenom. Men räcker köpa de spel man hör bra om och skita i resten. Bara för det... 11/07 @kaealy: Smaken är som baken, lobt är ett asbra spel jag har över 1000 timmar i det. 11/07 Det måste ju tyvärr bli såhär. Satt med några kompisar och kollade på deras estore i höstas/vintras, redan då var det ganska mycket randomskit där. Med det sagt så lär det komma ut spel som nog funkar bra på Switch som inte har släppts på andra plattfor... 11/07 Släpper de en plattform som har sämre prestanda än en modern mobiltelefon så är det klart att trippel-A-utvecklarna tvekar. 11/07 Nintendo Switch känns verkligen på det sluttande planet när man läser detta :( Man förväntade sig att det skulle komma massvis med triple a titlar portade från övriga plattformar men det är väldigt svalt utbud på den fronten, bara massa repriser från... 11/07 NES all over again? Först i början så satte dom "Seal of approval" på alla spel för att dom testade allt, men senare så slutade dom bry sig och det började komma in shovelware i princip. 11/07 Vad onödigt... Vore trevligare med bra AAA-spel istället för dammiga indiespel som funnits ute på andra plattformar i åratal. 11/07 De har redan sålt konsolerna och skiter i online-butiken. Deras egna spel släpper de fysiskt. Så det blir två olika butiker. 11/07
Skicka en rättelse