Dragon Quest XI har varit ute i Japan sedan förra sommaren, men först i september är det vår tur att ta del av den senaste delen i Square Enix rollspelssaga. Med ungefär en månad kvar till release kommer här en liten aptitretare i form av en trailer med syftet att presentera några av de karaktärer du kommer att stöta på under äventyret.

Utöver den tysta protagonisten får vi stifta bekantskap med Erik, den pålitliga vapendragaren, Veronica, den modiga magikern, Jade, den ädla kampsportaren och så har vi Rab, den mystiska gamle mannen. Tillsammans ska de komma över sina olikheter och rädda världen, såklart!

Dragon Quest är en omåttligt populär spelserie i hemlandet Japan, men har ännu inte riktigt lyckas få ett stadigt fotfäste i väst trots att spelen ofta får ett bra mottagande av kritiker. Vi på FZ gav till exempel både Dragon Quest VII till 3DS och spinoff-spelet Dragon Quest: Builders 4/5 i sina respektive recensioner.

Är du nyfiken på hur det kommande rollspelet ser ut in action så hittar du 17 minuter gameplay här nedan. Med sin öppna och inbjudande värld kanske Dragon Quest XI kan göra för serien vad Monster Hunter: World gjorde för Capcoms långkörare som fram tills nu också har kämpat för att hitta sin publik i väst.