Efter förra veckans rafflande avslöjande om att hästars fortplantningsorgan påverkas av kallt vatten får vi veta att Red Dead Redemption 2 erbjuder dig att se, jaga och äta över 200 djur. Allt från olika sorters fiskar till vargar, björnar och fåglar. Och på tal om hästar, det finns 19 raser att välja mellan med olika karaktäristiska egenskaper - den officiella hemsidan nämner mustanger, arabiska och ungerska, med mera.

Får man kalla en häst snygg utan att det blir konstig stämning?

De skriver också att det finns 59 olika täckningsmönster och ju mer du tar hand om din häst desto bättre kommer den att bli. Uthållighet, hantering och prestanda är några av sakerna som kan förbättras genom att se till att den är välgödd och ryktad, som exempel. Ingen blir heller överraskad över att det kommer finnas mängder med olika sadlar, täcken, hästskor och andra detaljer för att personifiera din springare så mycket som möjligt. Förutom att köpa och sälja hästar kommer det också gå att fånga in och tämja vildhästar.

Ungerst halvblod, jomantackar!

Hästar är också mer än bara ett fortskaffningsmedel. Du kommer att kunna forsla vapen och kläder i sadelväskorna och efter en lyckad jakt kan du transportera mindre djur framför sadeln och större där bak. Och på tal om jakt, likt många andra spel med öppna världar kommer detta vara en central del både vad det gäller ekonomi och föda. Är du dålig skytt eller bara har en dålig dag behöver du dock inte gå hungrig, ett skadat djur kommer att försöka fly men genom att följa bloddroppar och andra markeringar kunna spåra det och avsluta jobbet.

Röd snö bekräftad - gul snö ännu oklart