Mojang annonserade idag sitt första nya spel på länge - deras egen tolkning av klassiska dungeon crawlers såsom Diablo men i välbekanta Minecraft-miljöer. Minecraft: Dungeons sägs vara ett passionsprojekt från en liten grupp utvecklare på studion och det ska släppas nästa år till pc.

I den första trailern ser vi hur fyra hjältar, alla baserade på klassiska rollspelstyper, beger sig ner i ett grottsystem. En magiker med hög hatt, en välbepansrad tank med stor hammare, en med ett kort svärd i vardera hand och vad som ser ut att vara en barbar med ett tvåhandssvärd. Vi ser bekanta fiender passera förbi, tillfångatagna bybor och en kyckling med nyckelformat huvud? Precis som i andra spel i genren gäller det att fighta sig igenom våningar med fiender och skaffa ny utrustning till din karaktär för att bli stark nog att klara slutbossen.

You can brave the dungeons alone, or team up with friends. Up to four players can battle together through action-packed, treasure-stuffed, wildly varied levels, all in an epic quest to save the villagers and take down the evil Arch-Illager!

Premiärtrailern för Minecraft: Dungeons avslutas med att de fyra hjältarna möter en stor boss. Spelet ska gå att spela själv och tillsammans med tre kompisar och ska som sagt släppas någon gång nästa år. Det är än så länge bara annonserat till pc men vi skulle bli förvånade om inte Minecraft: Dungeons släpps till Xbox och Playstation.