It's not unusual to be sued by anyone...

Om du växte upp på 80- eller 90-talet fanns det bara en kung av eftermiddags-tv. Eller snarare en prins i form av Fresh Prince of Prince Bel Air, tv-serien som blev starten för Will Smiths fantastiska karriär. Och förutom det ledmotivet, som Smith själv stod för, är få saker så väl ihågkomna som Carltons dans till Tom Jones låt It's Not Unusual.

Nu stämmer skådespelaren bakom de berömda stegen Epic Games på grund av att de tjänar pengar på dansen i Fortnite, vilket rapporteras av TMZ.

Skådespelaren Alfonso Ribeiro var en erkänd dansare redan innan han fick rollen som Carlton Bank i Fresh Prince och spelade bland annat en ung Michael Jackson i en Pepsi-reklam. Med tanke på att dans-emoten till och med heter Fresh råder det inga tveksamheter kring att Epic Games inspirerats av stegen men det blir upp till en domstol att avgöra om det är ren stöld att sälja dansen som dlc.

Tack! Du är inte så illa själv när du drar till med att kalla en gammal tv-karaktärs komiska dans för "verk" :) 21/12 @e3henri: Det är just det jag menar. Som hantverkare behöver man ofta kunna bli lite kreativ kring visa lösningar, som skulle kunna säga ligger utan för de ordinarie arbetsuppgifterna...yrkesstoltheten helt enkelt. Alla har sina egna små knep för att... 21/12 Dansstegen i fortnite motsvarar snarare ett par ackord än en låt. Så jo, det är enorm skillnad! 20/12 Inte enligt amerikansk upphovsrätt, beroende på vilken typ av verk det rör sig om. När det gäller danskoreografi krävs det att man ansöker om upphovsrätten. 20/12 Fast vad skulle du säga om du kom på en smart idee i ditt jobb som du erbjöd på köpet som en del av din yrkesstolthet - och så tar en kollega eller konkurrent och börjar använda din idee för att sno dina jobb/kunder och fakturera mer för sina jobb? 19/12 Är det verkligen en hyllning om man tjänar pengar på det? Så när kineserna plagierar produkter som designats här så är det också en hyllning? 19/12 Grymma liknelse amigo. 19/12 Varför började man hitta på historier? Vad löjligt med copyright på en bok. Varför gör man nåt kreativt? Inte alltid för att tjäna pengar. Men man har automatiskt rätten till det man skapar, så ingen annan ska kunna sko sig på ens verk. Var går gränsen... 19/12 Stäm epic för att dom trasar sönder IPTV trafik inom nätverket istället. 18/12 Vad löjligt. Varför började man dansa? Det är ett fritt sätt att uttrycka sina känslor. Därför dansas det mycket och rätt olika i olika kulturer. Att komma och kräva pengar för något universalt är som att säga att han uppfann dansen. Så känner jag. 18/12
Skicka en rättelse