Ingen julledighet i atomvintern.

Fallout 76 har verkligen inte haft ett lätt liv hittills, och har redan närapå halverats i pris. Efter release-fiaskot bestämde sig vissa spelare för att modda spelet, som är brukligt/nödvändigt med Bethesda-spel. I och med att Fallout 76 är ett multiplayerspel är detta lite problematiskt, eftersom det kan ge en del spelare fördelar över andra. Därför började Bethesda stänga av spelare som de misstänkte fuskade med hjälp av tredjepartsmjukvara.

Att Fallout 76 genererar kontroverser verkar nästintill en naturlag, så också i detta fall. JuiceHead var först att berätta om några spelare som blivit bannade trots att den endast använt visuella moddar som Reshade eller hade (påstått) oanvända "fuskprogram" (i detta fallet, CheatEngine) installerade på hårddisken. När dessa spelare tog kontankt med Bethesda fick de till svar att deras konton skulle återställas om de skrev en uppsats om varför tredjepartsmjukvara och fuskprogram förstör multiplayerspel, och sedan skickade in den till utvecklarna. Svarsmejlet lyder (via Reddit):

This account has violated the code of conduct and terms of service by cheating. The account was detected to be running a third-party application, which provides an unfair in-game advantage, while logged into Fallout 76.
If you would like to appeal this account closure, we would be willing to accept an essay on ‘Why the use of third party cheat software is detrimental to an online game community’ for our management team to review.

"Och våga inte plagiera..."

I en tråd på ResetEra förklarar en Bethesda-anställd att de som blivit avstängda för användning av moddar enbart behöver anmäla detta till supporten, och att Bethesda vill släppa modsupport någon gång i framtiden.

Har några av FZs medlemmar träffats av banhammern? Och är uppsatsskrivning ett passande straff?

Skicka en rättelse
https://www.youtube.com/watch?v=SuyBgHDpP0A Ny info om detta 28/12 Snubben som erkände att han fuskade med cheat engine var den enda som blev unbannad ;D Verkar som dom som använde grafikmods behövde inte skriva en uppsatts, men dom ska skriva till support iaf för att bli unbannade. 28/12 Majoriteten talar troligen inte sanning för att ingen jävel vill erkänna att de fuskat i ett spel som de vill fortsätta spela spelet. Många som blir bannade öppnar nog nyfiket ett fuskprogram och tänker att det inte gör något om de bara testar fusket i... 28/12 Använder man tredjeparts program som på något sätt ändrar ett spelet och inte stöds av utvecklarna så borde man bannas. Vad vet utvecklarna om ifall någon som kan programmera moddar in ett fusk eller något som ger fördelar inom spelet i dessa oskyldiga... 28/12 Jag vet inte hur de går tillväga för att upptäcka om 3epartsprogram används. Men jag håller med om att scanna igenom hela disken i jakt på program är dåligt. Om de söker igenom aktiva processer i bakgrunden så kan jag förstå att man åker dit om programe... 28/12 Ok, ja i så fall så blir det lite knepigare och jag håller med dig, det borde först gå ut en varning. 28/12 Tror inte dom får söka igenom ens hårddiskar. Handlar om identitetsskydd and stuff kommer ihåg att blizzard var i blåsväder för länge sen när dom råkade göra så att sin anti-cheat sökte igenom wow foldern, och det var en big no no tydligen. Sen speciell... 27/12 Inget säger att dom har scanat igenom hela datorn om cheat engine är installerat. Visst han säger det i början på videon att dom har haft cheat engine installerat på datorn. Enligt juicehead så har dom som blivit bannade haft programmet igång i bakgrund... 27/12 Är det inte utvecklarens jobb? Att ta reda på vad som använts och hur det påverkar spelet? Tycker det är märkligt att man på något sätt ger spelet/utvecklarna rätt att scanna igenom hela ens dator på jakt efter tredjepartsprogram, möjligt att man godkän... 27/12 Dom som har blivit bannad har haft programmet igång. Sen hävdar några av dom att dom inte har använt cheat engine men istället en mod som lyser upp plans och recept i spelet så det är lättare att se dom. Och någon har använt en reshade mod i spelet och... 27/12