Amanda Ripley gör comeback men kanske inte på det vis många hoppades på.

Ellen Ripleys dotter Amanda debuterade i kritikerrosade Alien: Isolation, ett skräckäventyr till pc, Playstation 4 och Xbox One i regi av Total War-studion Creative Assembly.

Uppföljaren Alien: Blackout tar en "något" annorlunda väg. Spelet görs av D3 Go ("kända" för Marvel Puzzle Quest och Adventure Gnome) och det kommer till Android- och Ios-format. Kort sagt kan man säga att Alien: Isolation gör en Diablo: Immortal. När det tisslats och tasslats om spelet har mobiler och surfplattor näppeligen varit drömformaten. Men så blir det.

Någon trailer finns ännu inte men en handfull bilder finns på officiella sajten. Där berättar D3 Go också lite mer om spelet (som släpps "snart") och som på pappret låter väldigt mycket som Alien.

Try to stay alive while trapped aboard a crippled Weyland-Yutani space station carrying a deadly Xenomorph as it tirelessly hunts you and the crew. Outsmart the perfect hunter by making perilous choices...

Survive seven fear-inducing levels by remotely guiding Amanda Ripley’s crew through increasingly challenging tasks using only the station’s emergency systems.

Yes Alien och Aliens är skitbra. Tycker 3an är ok, inte fantastisk, men funkar. 4an har sina moments, typ undervattendelen och alien Ripley var väl lite äcklig. Trots att dom inte tillför mycket intressant storymässigt, är dom dock i jämförelse med sena... 10/01 @FejkFejksson: Jag växte upp med Alien filmerna, 1a och andra delen är dom som dom fortfarande ej kan komma i närheten av. Och komr nog aldrig att göra heller. 10/01 Mer lat och mer girig är svaret! ;) 10/01 Det som är så ofantligt provocerande med detta har ju ingenting att göra med att dom släpper ett alienspel på mobil. Gör vilka spel ni vill! Det finns redan mästerliga respektive värdelösa alienfilmer och spel... Fint det är så det ska vara. Testa på!... 09/01 skjut mig i huvet 08/01 Njae, min poäng är att spelande bör vara njutbart. Eller i vart fall uthördlogt, och i min mening blir det inte njutbart förrän man har sikten fri från flottiga fingrar. Dvs. Switchen är uthärdlig med sina kontroller och njutbar när man kopplar den till... 08/01 Tror du missuppfattat något om du på riktigt tror att "Alien fans" någonsin varit en synonym till "Konsol och pc-spelare". Sen ligger det inte på någon annans ansvar att se till vissas egna fantasier, det är inte deras fel... eller ens deras plikt, inge... 08/01 Vilket jäkla anti-klimax! Klart fansen av Isolation, Avp och de mesta inom Alien inte ville ha ett mobilspel eller mmo. Folk säger att mobilmarknaden är störst och har otroligt potential, ja visst, so ? Som konsoll och pc-spelare har jag noll lust att... 08/01 Hela ditt inlägg passar lika bra när man jämför pc och konsol. Kontroller är inget att ha jämfört med mus och tangentbord så jag antar att utvecklare ska sluta utveckla spel på konsol? 08/01 Allt ni önskar finns ju. Inte för ni egentligen bryr er. Att överhuvudtaget referera till OS som iOS och Android som "mobilen" idag visar ju också väldigt mycket på det. 08/01
Skicka en rättelse