Sorgen och glädjen vandrar tillsammans.

Sedan tillkännagivandet under E3 2017 har det varit knäpptyst kring Metroid Prime 4. Snacket gick inför E3 2018men icke. Inför The Game Awards i december snackades det igen – men nej.

Nu vet vi varför. Nintendos Shinya Takahashi berättar att utvecklingen startar om från noll. Spelet har inte levt upp till Nintendos höga krav, och därför väljer man nu att trycka på reset. Trista nyheter – men en potentiell mycket glad sådan är att Retro Studios (studion bakom Metroid Prime-trilogin, ni vet?) kommer att utveckla rymdäventyret, tillsammans med Kensuke Tanabe. Det har tidigare ryktats om att Bandai Namco skulle bygga spelet. Nu blir det definitivt inte så.

It will be a long road until the next time we will be able to update you on the development progress and development time will be extensive.

Uttalandet finns undertill. När du torkat tårarna är du välkommen in i värmen i forumet och den stora Metroid-tråden. Och det kunde ju vara värre, vi kunde faktiskt fått ett nytt Other M.

Tack till Arzei för detta #nyhetstips!
Sedan finns det sån brist på nya spel till Switch att jag nog hade kunnat svälja ett Federation Force 2 till Switch ... Retro Studios kunde börjat göra sitt Metroid Prime 4 ändå liksom. 29/01 @Kavakava83: Ursäkta att jag inte har svarat först nu. :-) Skämt och sido, skall inte köpa något nu, men tack för att du uppriktigt ställer frågan. Hoppas jag inte förvirrar saker för dig nu. =) 27/01 @Gaara: Vi minns väl alla förseningarna på Zelda BotW ? Jag hade gärna velat spela metroid prime på lite mer svulstig hårdvara. Visst är inte grafik allt men i faller Metroid Prime vart det ju miljöerna och atmosfären som gjorde det så nice. 27/01 Bättre att vänta längre och göra ett bra spel än att släppa ett dåligt spel. Kan ju bli skit ändå men om redan tillverkarna tycker det är dåligt nu så ja... 27/01 @Berling: Vad är ett bra pris med 2 spel och extra kontroll (joy cons)? 27/01 Jag tycker självklart om konsolen. Däremot finner jag inga spel till den att spela. Den har samlat dam sedan dead cells i somras. Jag har liksom spelat många av de spelen som släpptes förra året då jag ägde en WiiU. 27/01 Han svarar på ett inlägg jag skrev längre upp :) 27/01 Har läst meningen sju gånger och jag fattar ingenting. Håller du med eller inte? 26/01 Märkt att folk har den inställningen till switch, vilket jag inte förstår alls. Den har verkligen överträffat mina förväntningar, kanske mest för att jag inte lirar så mycket trippel-a spel längre. Blir nästan enbart indie-titlar, men ändock. Älskar att... 26/01 Håller tummarna för detta! 26/01
Skicka en rättelse