Nedskärningarna i spelbranschen fortsätter, och i veckan kom ytterligare dråpslag: Xbox lägger ner bland andra Tango Gameworks och Arkane Austin. Det har väckt intern ilska mot Xbox-ledningen, och även spelvärlden ställer sig frågande till alla studiohuvuden som rullar.

Xbox-toppen Sarah Bond deltog på Bloomberg Tech Conference. Hon fick frågan: borde inte en studio (Tango) som gjort en Game Pass-hit (Hi-Fi Rush) vara en livlina? Hennes svar har blivit vida omdiskuterat, och i forumet skriver @Ruffles om situationen. Att Bond ser nervös ut. Besegrad.

När vi tittar på de grundläggande trenderna i branschen känner vi ett djupt ansvar för att säkerställa att de spel vi skapar, de enheter vi bygger och de tjänster vi erbjuder finns där även under tider då branschen inte växer och när man genomgår övergångstider. Och nyheterna vi tillkännagav tidigare den här veckan är ett resultat av det, och vår förpliktelse att säkerställa att verksamheten är sund på lång sikt.

Ett ickesvar? Ett politikersvar? Vi låter er avgöra den saken, men flitigt diskuterat är det.

Phil Spencer brukar annars vara Xbox-ansiktet utåt. Han har varit märkligt tyst hittills kring nedsläckningen av studiorna i veckan. I forumet har det röstats om hans avgång. 53 procent tycker i skrivande stund att han borde kliva av. 26 respektive 22 procent säger "kanske" och "nej".