Det blev gratisspelet Apex Legends istället.

Likt en ståltitan som faller från himlen både avtäcktes och presenterades Apex Legends i går. Visserligen ryktades det om detta gratis battle royale-spel några dagar tidigare, men innan dess var vi alla rätt säkra på att Respawn jobbade på Titanfall 3.

Men Titanfall 3 är överhuvudtaget inte under utveckling, åtminstone inte hos Respawn, berättar lead producer Drew McCoy för Eurogamer.

There are some people who think there are too many battle royale games or it's a fad, the world thinks we're making Titanfall 3 and we're not - this is what we're making

Han kommenterar också varför man valde att släppa spelet helt utan förvarning. Delvis ville man låta spelet tala för sig självt, delvis anade man att förutsättningarna – lootlådor, free to play, EA som utgivare, inget Titanfall 3 – skulle kunna piska upp arga känslor. Och så här långt har taktiken lyckats rätt bra.

To try and convince a sceptical audience for months with trailers and hands-on articles, we're just like 'let the game speak for itself' - it's the most powerful antidote to potential problems.

We're doing a free to play game, with essentially loot boxes, after we were bought by EA, and it's not Titanfall 3. It's the perfect recipe for a marketing plan to go awry, so why have that - let's just ship the game and let players play.

McCoy avslöjar också att Apex Legends kan komma till Switch och andra bärbara plattformar (mobiler?), men att det är något "vi inte kan prata om i nuläget".

Så för att sammanfatta: inget Titanfall 3 på gång i nuläget.

Apex är en blandning av Fortnite och Overwatch. Fastnade inte för Overwatch och Fortnite har jag tröttnat på. Så detta är ett välkommet spel faktiskt. Sista suget efter Anthem försvan med Apex också. 06/02 Bra. Gör fler sådana här spel så att alla tröttnar ASAP; så vi slipper dem. 06/02 Fattar dock inte varför de inte har med Titans i spelet. Att göra nåt unikt är vad som får ett spel att ta fart. Lootboxes är ju på g att bli förbjudna i EU. Blir de då inga spel som har boxes eller blir det fullpris? 06/02 We love being able to experiment in this crazy universe! Låter snarare som ett roligt program till din telefon. 06/02 Var inte så säker... https://twitter.com/VinceZampella/status/1092856944199495686 06/02 "Ett löjligt F2P battle royale skräp som kommer dö inom ett par år." :P Jag har själv inte mycket intresse av just detta spelet men det är knappast som du beskriver det. Jag hade hellre sett ett Titanfall 3 också men jag tror nog inte det hade haft en... 06/02 Det gjorde det inte, Respawn hade gjort något annat även om battle royale aldrig hade existerat, men de hade inte gjort titanfall 3. De gör inte Titanfall 3 för att Titanfall 2 inte sålde tillräckligt. Titanfall är fortfarande ett värdefullt IP för EA,... 05/02 EA vill trycka pengar och Battle Royale FTP är idag tydligen den främsta tryckpressen vid sidan av mobilspel. Låt dom tjäna pengar på P12or. EA har tydligt visat de senaste åren vart de är på väg. Inget jag kommer kasta bort tid på. 05/02 Jag skrev i en tråd tidigare att detta (det nya mp-spelet) kändes som att Titanfall var "på väg ut", jag anser nu att jag hade väldigt rätt. EA ansåg nog att Titanfall inte sålde bra nog och det var det. Inget riktigt Titanfall-singleplayer förrens det... 05/02 Tar faktiskt denna nyhet ganska hårt. Jag är ett stort fan av Titanfall och har inte blivit mindre fan med tanke på hur de hållit en affärsmodell utan lootboxes och DLC som man "måste" köpa för att kunna delta i spelet fullt ut. Jag spelar tvåan daglige... 05/02
Skicka en rättelse