Yakuza-spinoffen pausas i öst.

Judgment släpps den 25 juni, men PS4-exklusiva Yakuza-spinoffen har redan funnits ute i Japan sedan december. Nu råder dock säljpaus för spelet, efter att skådespelaren Pierre Taki (yakuzan Kyohei Hamura i spelet) gripits för att ha använt narkotika. Detta berättar Mainichi News.
Nippon.com berättar i sin tur att inga droger hittades på plats, men att urinprovet visade spår av kokain. Pierre Taki har också erkänt att han använt en "liten mängd" kokain.

Sega har gjort ett uttalande (via Kotaku) och stoppar både den fysiska och digitala försäljningen av Judge Eyes (som det heter i öst), innan man beslutar om nästa steg. I fjol bytte man ut Hiroki Narimiya i PS4-versionen av Yakuza 4, efter kokainanklagelser. Gör man något liknande här kan säljpausen komma att bli ganska lång. Kanske påverkar det också datumet här i väst?

Taki gör också rösten som Frosts Olaf i japanska Kingdom Hearts III. Square Enix har ännu inte uttalat sig, men då den japanska synen på droganvändning är sträng är det nog bara en tidsfråga.

Skicka en rättelse
@Fr0gg0.: Nu måste du utveckla lite om jag ska förstå. På vilket sätt är det bra att Sverige fortsätter spela hans musik? 14/03 och 14/03 Haha det var ju rätt extremt drag då snubben i fråga verkar göra ett jävligt bra jobb som röstskådis i spelen. 14/03 Fel på flera nivåer skulle jag säga. 13/03 @Patrik1975: Jag var ironisk. Hoppades på att det skulle vara uppenbart med tanke på hur utbrett droganvändning är bland kreatörer av diverse konst. 13/03 ”Utbrott”? Amfetamin som till största del brukades av vita i landet, amerikaner och britter främst. Japaner har aldrig varit några större drogbrukare, inte i jämförelse med svenskar iaf, exempelvis. Och då är Sverige ändå ganska långt ner på listan.. 13/03 Vi pratar om Japan, landet med världens lägsta kriminalitet, förr som nu. 13/03 ”You see, I think drugs have done some good things for us. I really do. And if you don't believe drugs have done good things for us, do me a favor. Go home tonight. Take all your albums, all your tapes and all your CDs and burn them. 'Cause you know wha... 13/03 De gjorde samma sak med en karaktär i Yakuza 4, personen i fråga blev inte ens dömd men raderades ur spelet och branschen. Han gick senare i "pension" något år senare. Med Yakuza 4 retuscherades karaktären och skådespelaren byttes helt enkelt ut mot en... 13/03 Lol. Droganvänding inom kreativa konster är ju något totalt skandalöst och grundbrytande och har ingen association med någon bra konst nånsin. 13/03