Judgment släpps den 25 juni, men PS4-exklusiva Yakuza-spinoffen har redan funnits ute i Japan sedan december. Nu råder dock säljpaus för spelet, efter att skådespelaren Pierre Taki (yakuzan Kyohei Hamura i spelet) gripits för att ha använt narkotika. Detta berättar Mainichi News.
Nippon.com berättar i sin tur att inga droger hittades på plats, men att urinprovet visade spår av kokain. Pierre Taki har också erkänt att han använt en "liten mängd" kokain.

Sega har gjort ett uttalande (via Kotaku) och stoppar både den fysiska och digitala försäljningen av Judge Eyes (som det heter i öst), innan man beslutar om nästa steg. I fjol bytte man ut Hiroki Narimiya i PS4-versionen av Yakuza 4, efter kokainanklagelser. Gör man något liknande här kan säljpausen komma att bli ganska lång. Kanske påverkar det också datumet här i väst?

Taki gör också rösten som Frosts Olaf i japanska Kingdom Hearts III. Square Enix har ännu inte uttalat sig, men då den japanska synen på droganvändning är sträng är det nog bara en tidsfråga.