Ett halvår efter premiären har Nintendo Switch Online 9,8 miljoner konton, skriver företaget i en budgetrapport. Prenumerationstjänsten ger Switch-spelare möjlighet att spela mot varandra online, tillgång till ett 50-tal NES-spel och möjlighet att spara i molnet.

Siffran är dock inte så tydlig som det först verkar. Den inkluderar nämligen familjekonton, som ger upp till åtta användare möjlighet att köra Switch Online-konton. Det är därför svårt att veta exakt hur många betalande prenumeranter man har. Gratis trial-konton har dock inte räknats med.

Vad vi däremot med säkerhet vet är att Nintendo sålde nästan 35 miljoner Switch-konsoler de två första åren, en siffra som antyder att den kan bli en rejäl storsäljare med tiden. Den har passerat Wii U (förstås, den sålde bara drygt 13 miljoner ex) och Nintendo 64 (33 miljoner) och kanske, kanske når den giganten Wii (101 miljoner) vad det lider.

Alla de tre stora konsolerna – Switch, PS4 och Xbox One – har numera prenumerationstjänster som ger tillgång till spel. Hur varierar, och därför passar FZ:s lilla smidiga genomgång kanske bra. Ta en titt!