Och vissa fuskare kommer troligen släppas tillbaka in i spelet.

Utvecklaren Triterion har via Steam-forumet meddelat att man för några dagar sedan stängde av inte färre än 2 000 spelare för fusk med tredjepartsmjukvara, i vad som endast var den första vågen av sådana avstängningar.

Det eventuella fusket kan ha ägt rum närsomhelst efter släppet för att man ska ha kunnat bli avstängd, men brasklappen är att vissa avstängningar har gjorts felaktigt. Man uppmanar nu spelare som tror sig vara orättvist avstängda att skicka iväg ett mail till contact@mordhau.com eller skriva en rad på det officiella forumet. Man påpekar även att harmlösa tredjepartsprogram som "lute bot" – som låter en spela diverse MIDI-låtar på spelets luta – och liknande inte är orsaken till avstängningarna.

Vidare säger man att vissa av de avstängningar som kommer dras tillbaka är för faktiska fusk, eftersom man hellre friar än fäller den här gången.

Skicka en rättelse
Undrar hur en duell mellan två (eller fler) fuskare med riktigt snabba vapen hade varit? Funderar också om auto-block verkligen är så effektivt då man inte kan blockera precis när man vill, förutsatt att man faktiskt attackerar ibland. Kan ett fusk verk... 28/05 @kaealy: Rising storm 2: vietnam hade också detta problem i början när spelet släpptes. Har inte sett några fuskare nu på evigheter. Och det är ett av mina mest spelade spel sen det kom ut :D 26/05 Bästa fuskaren jag har varit med om är en kille i Red Orchestra 2 som sköt headshots med ett ryskt automatvapen på väldigt långa avstånd och slutade matcher med 100+ kills.😆 När man kollade på honom i spec mode så såg man hur vapnet veva omkring överall... 26/05 Ja men singleplayer kan jag godta, det stämmer inte riktigt in på samma premisser. 26/05 Håller med, jag känner så med många spel, det gråts fusk för mycket på forum om fuskare (alla har en story). Jag kan själv känna ibland att vissa är sjukt bra, men då antar jag bara att jag är sämre, om jag ligger under 0 - 10 och sedan lyckas döda den... 26/05 Kleptoman är gammal nog att förstå att han fuskar och att ingen gillar att han gör det. Men han vinner säkert oftare pga det. 26/05 Försöker minnas när jag sa att han scammade gamla damer på deras pengar och knuffade dem ut för trottoaren 🤔🤷‍♂️ 26/05 Brukar faktiskt fuska i Singel player och ibland köra på Casual/Easy. Har oftast inte tid att spela samma spel i 200 timmar längre. Finns så jävla mycket att spela och så mycket story/lore som måste fram! Men i MP, verkligen inte. Då är det inte bara... 26/05 Jo det gör det. Medvetet förstöra för andra gör dig per definition till en sämre människa. 26/05 Bra svar, I'm satisfied. 26/05