Än slank det hit, än slank det dit.

2014 släppte Xbox Game Studios det Insomniac-utvecklade actionkalaset Sunset Overdrive till Xbox One. Så sent som i november släpptes det också via Microsoft Store, men från och med nu ägs rättigheterna till spelet av Sony och Playstation. Förklaringen är enkel: Insomniac hade rättigheterna till spelet och när nu Sony köpt Insomniac flyttas de till just Sony.

Sonychefen Shuhei Yoshida bekräftar detta via japanska Inside Games (tack, Push Square). På frågan om det kan tänkas bli en Playstation-version av spelet svarar Yoshida med ett icke-svar.

I am looking forward to future titles.

Sony är förmodligen mer måna om att Insomniac gör Spider-Man 2 och (snälla!?) Ratchet & Clank. Sunset Overdrive fick å andra sidan fina betyg, så vem vet vad som händer med spelet framöver?

Ja. Håller med. Och det sista exklusiva AAA spel denna generation släpptes den 6 September. Nästa är 15 månader bort. 19/09 Köpte en Xbox One enbart för Sunset Overdrive. Klart värt det, hade fantastiskt roligt med det och skrattade högt många gånger. Tror mediokra försäljningssiffror beror på att det kom till just Xbox. Hoppas på en PS4-version då jag gärna spelar det igen. 19/09 Med tanke på den shoppingrunda som Microsoft gick på tidigare, där de bland annat köpte upp Obsidian och Ninja Theory, så kan vi nog vänta oss ett och annat. Skulle tippa på att nästa Xbox kommer få en rejäl launch lineup. 19/09 Ser inte ljust ut för xbox konsolen, vad har dem kvar? Gears of war och halo? 19/09 Ett nytt ratchet & clank skulle ju inte vara en dag för tidigt! 18/09 Detta visste man redan när Insominac blev uppköpta av Sony för anledningen till att de valde Microsoft berodde ju på att de ville äga SO´s IP. Men som ett Ratchet & Clank, Resistance fan så är jag inte direkt intresserad av Sunset Overdrive, tror inte... 18/09 Det hade inte varit dåligt. Sony-fans var som jag minns arga för att spelet blev Xbox-exklusivt. 18/09 Nej, men som jag poängterade i min editering av ett tidigare inlägg så ligger nyhetsvärdet snarare i hur han uttalar sig om licenserna, inte i övertagandet i sig. Många publikationer har läst mellan raderna och börjat hoppas på en PS4-port helt enkelt. 18/09 Ja, och därav menar jag ju fortfarande att det inte är någon nyhet i sig. Insomniac har alltid ägt IP:et och de ägs nu av Sony helt och hållet, logiskt borde det ju betyda att de har kontroll över Sunset Overdrive också. Det är ju inte ofta ett större... 18/09 Jag har aldrig påstått något annat. Jag vet att Insomniac haft rättigheterna till SO hela tiden. Att Sony tar över de rättigheterna har inte du eller någon annan känt till i mer än en månad. Den 16 augusti visste inte du eller någon annan här att Sony... 18/09
Skicka en rättelse