Codemasters stärker sitt redan starka bilspelsavdelning genom att köpa Project Cars-utvecklaren Slightly Mad Studios. Man betalar 30 miljoner dollar för utvecklaren, och stärker därmed sin bilspelssektion med 150 personer.

Slightly Mad har tre påbörjade projekt som Codemasters får med på köpet. Dessa ärProject Cars 3, mobilspelet Project Cars Go och ett ännu inte tillkännagivet spel som beskrivs som "något enormt" som "seriöst kommer överraska hardcore-anhängarna". Gamesindustry spekulerar i att det rör sig om något baserat på en stor Hollywood-filmserie, som The Fast and the Furious. Om det stämmer kan det mycket väl bli så att EA:s Need for Speed-serie får en farlig arkadkonkurrent.

Codemasters sitter på flera etablerade varumärken inom bilspel, främst F1-, Dirt Rally- och Grid-serierna. Med Project Cars i stallet täcker man även in den lite mer seriösa banracingen. Det brittiska företaget slog upp portarna redan 1986 och har genom åren avverkat en mängd genrer, men bilspel har åtminstone de två senaste decennierna varit dess mest framträdande drag.

Sligtly Mad är också britter. Man började 2009 och de första åren hjälpte man EA med Need for Speed: Shift-spelen, för att 2015 begå egen premiär med Project Cars. Häromåret avfyrade studiochefen Ian Bell en rejäl salva mot EA, och kallade dem "arslen", "monster" och "hemska människor" och att de var nära att orsaka Slightly Mads undergång. I januari i år presenterade studion planer på att släppa en brutalstark spelkonsol vid namn The Mad Box. Ungefär ingen trodde de skulle kunna ro projektet i land, och eftersom det inte hörts ett pip om projektet sen dess får vi fortsättningsvis ställa oss på skeptikernas sida.