"Fortfarande under utveckling!"

I början av 2017 stod det klart att Massive (The Division, Ground Control) var i färd med att göra spel av James Camerons osannolikt framgångsrika Avatar. Det har varit tyst sedan dess. Vi har inte fått veta något om spelet, men Avatar-teamet dokumenterade en kontorsflytt i september 2018.

Och är det tyst om ett spel drar många slutsatsen att det är ("flämt!") nedlagt.

Det officiella Twitter-kontot för Avatar svarar dock lugnande på frågan om nedläggningen: "Fortfarande under utveckling!" Då det närmar sig treårsdagen sedan utannonseringen hade det förstås suttit fint med något mer matigt, men med tanke på diverse Ubi-förseningar på sistone vore det kanske att begära för mycket. Möjligen ligger E3 2020 bra till för att visa mer från spelet.

Å andra sidan är det inte bara spelet som tar god tid på sig. En gång sades det att filmen Avatar 2 skulle ha biopremiär under 2014, men nu är det istället december 2021 som gäller.

Skicka en rättelse
Med badass guns, mechs och gunships! Alltid kul å se Camerons krigsmaskiner iaf. 04/12 Är väl inte mer tyst om nya Avatar spelet än det är om nya Avatar filmerna. 04/12 Det var en rakt av kopia av Pocahontas, så Disney var först på den pucken i så fall. Minns att jag satt på bio och halvvägs in i filmen insåg exakt hur den skulle sluta. Viskade till polaren jämte "den personen dör, de kommer bla bla, och han kommer bla... 04/12 Har inte sett den förrut men ja, pretty much that way. 04/12 https://d13ezvd6yrslxm.cloudfront.net/wp/wp-content/images/zz4b70bcca.jpg 04/12 Även Disneys uppköp av Fox har gjort att datumen flyttats fram. Tror det är klart med en eller två uppföljare och sen väntar Disney på deras resultat innan dom ger green light på fler filmer. 04/12 Såvitt jag minns var de planerade redan från början men det har minst sagt varit lite Duke Nukem-syndrom över det hela medan Cameron snöade in på sina dykardrömmar. ;) 04/12 Första du gör e arbetar en timme på din mänskliga avtar, sen efter det hoppar du in i din maskin och ska göra din Avatar. 03/12 Första filmen var bra, tills man insåg det var hemska, vita människor som invaderade Amerika Pandora och dödade och drev undan indianerna Na'vi för att ta deras resurser. Den var en lång "omg we're so sorry we invaded yous guys" till indianerna i USA. 03/12 Byggnaden teamet flyttade till är inte den som renoveras om helt, det är en byggnad precis bredvid som jag gissar endast har gått igenom mindre renovering. 03/12