Ja, fenomenet som är lootlådor har nu gått full cirkel.

Vi rapporterade för några månader sedan att Psyonix och Epic Games beslutade sig för att ta bort de slumpmässiga lootlådorna från otroligt populära Rocket League, i favör för lootlådor som visar vad de innehåller innan man köper dem. Nu har det dock visat sig att man skrotar allt vad lootlådor heter och istället ersätter dem med en butik där man köper credits för att kunna bygga föremål man hittar i form av slumpmässigt "droppade" blueprints (tack @purjo).

Många av spelarna är dock inte alls nöjda med denna förändring, främst eftersom man med lootlådorna kunde få väldigt bra och sällsynta föremål för väldigt lite pengar om man hade lite tur, eller så kunde man anskaffa dem på spelets "svarta marknad" till billig peng. På grund av de förhållandevis höga priserna i den nya butiken är dock detta inte längre möjligt.

Spelets Reddit-sida har nu svämmats över av "memes" från spelet där man till exempel måste betala 400 credits för att avsluta spelet. En person som utger sig för att vara jurist nämner till och med möjligheten att stämma Epic eftersom de uppmuntrat folk att köpa nycklar till lootlådor, för att sedan kraftigt sänka värdet hos dessa nycklar.

Skicka en rättelse