Flera personer lämnar projektet för att syssla med annat.

I veckan berättar Ubisoft att flera personer ur teamet som ansvarat för utvecklingen av Rainbow Six Siege lämnar titeln för att utveckla nya projekt hos den franska speljätten.

Den kreativa chefen Xavier Marquis är en av dem som lämnar Siege, och ett nytt team tar över med Leroy Athanasshoff i spetsen. Enligt Ubisoft har det nya teamet arbetat med spelet de senaste månaderna och att de nu är redo att ta över den fortsatta utvecklingen helt och hållet.

Sedan starten 2015 har Rainbow Six Siege kommit att bli ett av de största pågående spelen hos Ubisoft, med en esportscen och växande spelarsiffror på både konsol och PC.

"The game is now bigger and better and is not only about our vision," said Marquis. "There was a time during which the game was depending heavily on us, during its genesis, at the beginning... But now the game has an extra piece."

Framöver menar Athansshoff att teamet kommer fokusera på uppdateringar som inkluderar alla spelare istället för "exklusiva funktioner" som bara gynnar vissa. Vad det innebär i praktiken återstår att se, men vi kan alltså se fram emot mer Siege nästa årtionde också.

Källa: Gamesindustry

Skicka en rättelse
Det där kan jag hålla med om.. siege communityn har blivit riktigt Toxic. Har börjat spela med att stänga av röst o chat första jag gör. 23/12 Menar såklart i användare. Tror självklart att en version av spelet likt R6-3-RV också hade sålt väldigt bra. :) 22/12 Tycker personligen att det blev sämre sen spelet släpptes. Visades ju upp som en fet "SWAT-sim" men slutade med helt annat. 21/12 Att de inte har massa nya vapen längre har de förklarat, handlar ju om licensiering från vapen tillverkare. Tycker själv att de nya opsen under året har haft sin originalitet. Inget direkt copypastat. Men som du säger behöver vanilla opsen lite mer kärl... 20/12 Måste säga att de verkligen har vänt om skutan sen spelet släpptes vilket är imponerande. :) Hade varit roligt om de tog tag i balanseringen/förbättring hos många av karaktärerna som finns från originalutgåvan istället för att göra nya tråkiga karaktäre... 19/12 Går dom visare till nya rainbow six spelet kanske? Quarantine, var det så det hette? Dom ha sagt att spelet kommer ha en livslängd på 10år (så länge folk spelar såklart) så det är inte dags. 19/12 Bästa fps spelet där ute, hoppas verkligen dem jobbar på ett tvåan med förbättringa och mera utvecklingar om dem drar ner på detta vis. 19/12 Kan de inte bara slänga ihop en riktig single player kampanj. Det finns ju ingenting sedan SWAT 4 kom för länge sedan inom den grenen. Nu är ju spelet "Ready or Not" på väg men det släpps ju som tidigast om 1 år. På tok för få såna spel på marknaden.... 19/12 Heter han AthanAsshoff i efternamn eller Athansshoff? Står olika i artikeln. :p 19/12