Framgångarna för det unisont hyllade The Witcher 3 har gjort att värdet på CD Projekt skjutit i höjden som en raket. Polackernas aktie har stigit över 21 000 procent de senaste tio åren.

Det visar siffror framtagna av siten Placera. Man har granskat samtliga aktier som handlats på det europeiska aktieindexet Euro Stoxx 600 under 10-talet, och CD Projekts aktie har ökat nära fyra gånger mer än tvåan.

Via databasen Factset har jag tagit fram totalavkastningen under det senaste decenniet för samtliga aktier som handlas på det breda europeiska aktieindexet Euro Stoxx 600.

Totalavkastningen innebär att alla utdelningar som bolaget gett under perioden räknas med som om de hade återinvesterats i respektive aktie.

Under de gånga tio åren är den överlägset bästa aktien den polska spelutvecklaren CD Projekt, vars aktie stigit med inte mindre än 21 338 procent på tio år.

CD Projekt handlas på Warszawabörsen, och företaget beräknas vara värt drygt 60 miljarder kronor. Så om du äger CD Projekt-aktier köpta för länge sen är det bara att gratulera.

Företagets nästa spel, Cyberpunk 2077, släpps den 16 april. Det blir ohyggligt intressant att se om det når samma framgångar som Geralt med bihang. Att leva upp till hypen lär bli monstruöst svårt.