Det finns himmelska rollspel, och så finns det Skies of Arcadia som bokstavligen äger rum bland molnen bland luftskepp och svävande kontinenter. Det japanska rollspelet släpptes ursprungligen till Dreamcast i december 2000 och nådde även Gamecube ett par år senare. Bakom spakarna hittade vi utvecklare som jobbat med bland annat Panzer Dragoon och Phantasy Star.

Kenji Hiruta var en av många som jobbade på Skies of Arcadia, men möjligen en av få som ännu hoppas på en tvåa. Hans dröm kom på tal i en Twitter-dialog där han samtidigt lottar ut en ny skiss från Skies of Arcadia-illustratören Itsuki Hoshi, om du följer och retweetar Hiruta-san.

Det intressanta fick vi dock när programmeraren svarade på påståendet att "en av de främsta utvecklarna bakom Skies of Arcadia kämpar för att Skies of Arcadia ska komma tillbaka".

2003 planerades en uppföljare men som du säkert märkt blev det aldrig något av den. Skies of Arcadia är för övrigt ett av många (många!) tips i vår stora tråd om japanska rollspel.