"Gotta go hyfsat!"

Efter att ha skjutit upp filmen för att designa om huvudpersonen var kanske inte förväntningarna jättehöga på Sonic-filmen. Det var knappast nu förbannelsen för spelbaserade filmer skulle brytas. Efter 59 recensioner på jämförelsesajten Rotten Tomatoes ser det dock ganska hyfsat ut.

69 procent av kritikerna är positiva vilket får ses som en framgång i sammanhanget. Konsensus:

Fittingly fleet and frequently fun, Sonic the Hedgehog is a video game-inspired adventure the whole family can enjoy – and a fine excuse for Jim Carrey to tap into the manic energy that launched his career.

Filmer baserade på spel har annars en lång och sorglig historia. I botten hos samma Rotten Tomatoes hittar vi "pärlor" som Alone in the Dark (1 procent tyckte om den), Mortal Kombat: Annihilation (2 procent) och Houses of the Dead (3 procent). I toppen (nåja) har vi Tomb Raider (52 procent), Pokémon Detective Pikachu (69 procent) och andra Angry Birds-filmen (73 procent).

Sonic rusar alltså upp till toppskiktet av den listan. Näppeligen ska du dock förvänta dig ett storverk. Hos Metacritic ligger snittbetyget på 45, och det doftar inte supersuccé direkt.

Skicka en rättelse
Att lyssna på andra är svagt. Ensam är stark, så var det och så kommer det alltid vara. 14/02 Jag har fått samma uppfatning också. Viktigare med politiska budskap och mångfald än bra skådespeleri och välskrivet manus. Jag har blivit mer och mer intresserad av filmen så jag tror jag ska kolla på den. 14/02 IMDB har den 7.4 av 10 14/02 Jag har en teori om att de flesta tycker sig att deras åsikt är mer värd än restens så därför sätter man en 10 istället för en 8 för att dra snittbetyget närmare 8 om det just nu ligger på 5 exempelvis. 14/02 Jag kommer gå och se filmen. Kan knappt vänta då man växte upp med ett Mega Drive so liten. Och vad gäller alla dessa proffs kritiker på Rotten Tomatoes, IMDB etc. så spelar det ingen roll vem de är eller vilket form av PK grupp de tillhör. Så säger jag... 14/02 Blir lite sugen att se på filmen. Och Jim Carrey ser ut att verkligen passa perfekt som doktorn. Eller är det doktorn som spelar som Jim Carrey? 14/02 @DAoG: Folk är inte tillförlitliga. Allt suger. IMDB suger kanske något mindre, men inte för nya filmer. Låt det ebba ur lite. 13/02 Fast IMDb är inte heller vidare tillförlitligt. Majoriteten sätter en 1 eller 10 beroende på film 13/02 @Kazutoyo: Att använda Rotten tomatoes är ju lika illa som att använda Metacritic .. vettiga människor använder Imdb och Opencritic! https://c.ndtvimg.com/2019-04/jq0otaso_fancy-winnie-the-pooh-pooh-memes_625x300_09_April_19.jpg 13/02 Du snackar om ett helt annat betygsystem på en helt annan webbsida. Ingen har nämnt något om medelbetyget på IMDB. 13/02