Efter 23 år är det dags att börja ge ut sina egna och andras spel.

Quantic Dream har traditionellt varit en Playstation-studio, även om Heavy Rain, Beyond: Two Souls och Detroit: Become Human även släppts till PC i efterhand. Nu tar dock den franska utvecklaren, med David Cage i spetsen, steget mot total självständighet i och med kungörandet att man i framtiden kommer ge ut sina egna spel. Det är i ett blogginlägg på sin webbplats de säger att man efter 23 år i branschen nu ska bli mästare över sitt eget öde.

Quantic Dream-cheferna David Cage och Guillaume de Fondaumière

De pekar på de stora framgångarna med Detroit: Become Human som en bidragande faktor till att man nu kommer kunna ta beslut med total självständighet och dessutom hjälpa andra utvecklare att uttrycka sina talanger till fullo. Man kommer med andra ord inte bara satsa på att ge ut sina egna spel, utan även andras.

Skicka en rättelse
Ok, när de släpps på riktigt till PC om vi ska vara petiga. 16/02 Deras tre senaste spel finns redan på PC https://www.epicgames.com/store/en-US/browse?pageSize=30&q=Quantic%20Dream&sortBy=relevance&sortDir=DESC Så deras kommande spel hamnar väl även de på Epic store. 16/02 Ska bli intressant att spela dem när de släpps på PC. 16/02 Tyckte Detroit var sådär. Heavy Rain var fantastiskt dock och Fahrenheit gillade jag också. Beyond spelade jag aldrig och kommer nog inte göra det heller. 16/02 Heavy Rain och framåt tycker jag absolut håller fortfarande. Känner du att du inte har tid att lira allt så bör du dock satsa på Detroit: Become Human i min mening. 16/02 Jag har varit sjukt sugen på att spela deras spel sedan Beyond och den där techno-demo-filmen med android tjejen som rymde från fabriken (som väl var något av en teaser för deras senaste) Men det har aldrig blivit av. Är det dags? Och är det värt att... 16/02 Ja det är roligt att det går bra för dem. Detroit: Become Human var riktigt, riktigt bra och gripande. Desto bättre om de kan låta andra utvecklare få spänna sina kreativa muskler utan alltför hårda deadlines och liknande. 16/02 Min favoritstudio. Fahrenheit var ett mästerverk även om det flippade ur mot slutet med AI trams. Heavy rain är som en bra thriller, speciellt med PS move kontrollerna. Spelar Beyond two souls på PS3, grafiken håller än. Otroliga grafiker på QD. Hoppas... 16/02 Man får gratulera QD! Gillar deras spel (dock inte spelat klart deras senaste)! Hoppas det fungerar som det ska och att det genererar pengar så vi får fler spel. 16/02