PAX-mässan ställdes inte in på grund av virus, och det har kommit en hel del matnyttigt från deras många panelsamtal och gameplay-visningar. Nu senast, en rejäl kaka från Obsidians lilla överlevare Grounded - ett spel som görs av ett mindre team och helt klart sticker ut ur företagets portfolio.

FZ fick testa spelet på förra årets X019-sammankomst, och hade då följande att säga:

Grounded är en udda pålle i Obsidian-stallet. Ett co-op-spel med hög gullighetsfaktor, vissa skulle nog kalla stilen barnslig men charmig. Mina 15 minuter med spelet (som jag dock körde solo) gick ut på att bygga ett litet fort av grässtrån, löv och annat inför det annalkande insektsanfallet. Den som spelat överlevnadsspel känner igen sig direkt: samla material, använd detta direkt eller bygg ihop saker utefter olika ritningar. Jag lyckades bygga hjälm och benskydd av ekollonskal, sätta upp väggar och lära mig hantera vapen innan anfallet kom. Det var inte svårt att överleva så här initialt, även om den stora spindeln som följde på myror, löss och annat fick in några smällar på mig.
Grafiken är rätt rudimentär, och det kändes ganska ödsligt där nere på marknivå. Förhoppningen är att mer fantastiska världar öppnar sig lite längre in i spelet, då jag saknar vyer och spektakulära inslag.

Kolla in videon nedan för lite mer kött på benen!