"Ta hand om er så ses vi online."

Coronaviruset fortsätter påverka spelvärlden i stort och smått. Game Developers Conference har skjutits fram till sommaren, och efter att Los Angeles försatts i beredskapstillstånd följer E3-arrangören ESA noga vad som händer. För Bungie-anställda har viruset också fått konsekvenser.

Bellevue-studion meddelar att personalen nu jobbar hemifrån, och det på obestämd framtid.

Today, we have activated this fully remote work infrastructure and policy for all Bungie employees across the globe, with the goals of prioritizing the safety of our employees and continuing to develop and deliver on a game we love for our community.

Coronavirusets framfart i regionen har fått Bungie-ledningen att fatta beslutet. Man ska ha tagit fram metoder så att arbetet med Destiny 2 fortsätter utan avbrott eller förseningar. Den nya säsongen kommer helt enligt planerna inledas 10 mars, och Trials of Osiris återvänder 13 mars.

Man vet alltså inte hur länge de anställda kommer att jobba hemifrån, men Bungie väljer att se på situationen som en utmaning för studion att lösa på bästa sätt. Slutligen hälsar man:

Be well, take care of yourself, and see you online.

Skicka en rättelse
Jag spelar Apex istället för plague inc. Och överlevnads statistiken är inte så hög där heller..... 13/03 Jag hoppas att fler företag förstår att vi lever i ett samhälle som man inte måste åka till jobbet för att jobba varje dag. Och att fler kan jobba hemifrån och att fler evenemang mm sker utan publik mm. Tiden man reser kan man lägga på lite träning istä... 13/03 Tja, om vi tar kål på smittan i god tid så slipper även svältande afrikaner att bli smittade. Det kan ju underlätta lite i deras vardag. 07/03 Om man spelat Plague Inc. vet man att man inte vill ha för hög dödlighet i början för då sprids det inte lika bra, först vill man sprida viruset över jorden sen börjar man ta kol på människor. 07/03 Vi kommer alla att dö. Tro mig, jag har spelat Plague så jag vet vad jag pratar om. 07/03 Fruktansvärt skönt att få jobba hemifrån. Hoppas skräcken kommer till mitt jobb också men då måste man väl jobba på ändå då vi inte får vara lediga. 😞 Intressant att Corona är så hemskt när det dör 5000 om dagen i Afrika i svält och sjukdomar. Men det... 07/03 @Zymac: Det farliga är inte viruset i sig. Det farliga är ju om en stor del av befolkningen smittas. Då blir det brist på sjukvård, mat all logistik stannar upp etc.. Det finns 1 sjuksäng på 1000 personer i sverige. Finns även forskare som tror eller... 06/03 Folk är rätt klappkassa på allt när det kommer till att motverka smittspridning. Särskilt svenskar och att ta ledigt från jobbet när sjukfrånvaro är en grundläggande rättighet. Färdtjänstchauffören, som lite hjältemodigt skulle köra sjuka och svaga trot... 06/03 Jobbar i butik, så risken att bli smittad är nog ganska stor. Även om jag sköter min handhygien. Kan även tillägga att folk är väldigt dåliga på att hålla för munnen eller näsan när dom hostar nyser, eller så gör dom det direkt i hand. Ibland på en..... 06/03 Idioti att jämföra det med vanlig influensa av många anledningar, men värst av allt är att jämföra dödsantalet. Det är som att säga, ja well, fler dör i bilolyckor varje dag. Dina chanser att dö i en bilolycka kommer inte öka med en faktor av X imorgon... 06/03