Närvarande fick bevittna en gigantisk rappare, nöjesfälts-planet-högtalare och intergalaktiska laserstrålar.

Antalet evenemang har av förklarliga skäl varit ganska få på senaste tiden, och det ville den amerikanske rapparen Travis Scott råda bot på. Han anordnade därför ett väldigt ambitiöst och välproducerat event i självaste Fortnite, där hans virtuella och gigantiska alter ego framförde lite ny musik under fanan Astronomical Experience, medan tittarna kastades omkring.

Den tio minuter långa showen hade flera olika faser och inkluderade psykedeliska inslag såväl som havets djup och yttre rymden.

Och populärt verkar det ha varit, för inte mindre än 12,3 miljoner personer närvarade vid eventet, vilket är ett rekord för Fortnite (och troligen inom andra kategorier också). En repris av händelsen gick av stapeln tidigt imorse, men du kan även spana in någon av de många Youtube-videorna om du missade det.

Skicka en rättelse
Jag drog igång en diskussion om just häftiga event i spel, bidra gärna! (/forum/trad/439359) 29/04 Kul! Jag hoppas att det finns kvar något liknande när mina söner är tillräckligt gamla för fortnite. Känner att de är lite för små ännu. När fick din unge börja spela fortnite? 29/04 Jag kan slå vad om att det lät precis likadant när du växte upp. 29/04 Haha, jag behövde inte ens titta på videon för att förstå att det var sån där populär typ av rap där allt är autotune och monotont. Är det det som kallas mumble rap? Det är absolut inget för mig heller. Var ute på krogen innan jul nångång och det var... 27/04 Dessa event har väl alltid funnits? Även i spel, wow kör ju sina end of the world när de tar ner servrarna inför en ny expansion. Jag minns även att det var några live events på mudden jag lirade. Men visst det är väl lika häftigt för barnen idag som... 27/04 Jag drog igång en tråd om det de häftigaste speleventen ni varit med om. (https://www.fz.se/forum/trad/439359-haftigaste-speleventet-du-upplevt) 27/04 Inte min genre, gillar bara att fåtal låtar i den stilen. Men jag gillar konceptet och tyckte att effekterna var helt okey. Hade det varit ett band som jag tyckte om så hade jag nog uppskattat det mer. Visste inte vem Travis Scott var, men då lyssnar... 27/04 Nästan roligare att se folk som inte sett en artist som promt måste säga "who?" eller "vem?" för att föminska artisten och dess genre, otroligt töntig kommentar. 27/04 Ja det kan jag definitivt hålla med om, VR hade varit svincoolt :) 27/04 Om man inte uppskattar en typ av artist/musik, så är det ju ens åsikt kring den artisten/musiken som är ganska orelevant - inte artisten/musiken i fråga. Popkulturens svängar är skarpare än någonsin. 26/04