Microsoft har i alla fall ett försprång på en punkt.

Denna konsolgeneration gick nog inte riktigt som Microsoft hade tänkt. De gick in med inställningen att deras Xbox skulle bli den centrala hubben i vardagsrummet som skulle koppla ihop tv-tittande med spelande, med ett lager röststyrd Kinect-magi. Efter att Playstation 4 brädat dem i försäljning gång på gång slutade de rapportera hur många konsoler de sålt men analytiker menar att det går två Playstation 4 på varje Xbox One. Men när det gäller tjänster leder det gröna lägret stort.

Båda aktörerna rapporterade nyligen siffror för sina "Netflix for games"-tjänster och medan Playstation Now klättrat kraftigt senaste tiden, från 1 miljon i oktober 2019 till 2,2 miljoner nu, har Xbox Game Pass nästan fem gånger så många prenumeranter med sina 10 miljoner. Då måste man såklart nämna att Microsoft varit väldigt frikostiga vad det gäller rabatter, där tre månader ofta sålts för så lite som 10 kr.

Det råder inget tvivel om att detta är en medveten strategi från Microsoft som själva säger att deras främsta konkurrenter framöver kommer att vara företag som Amazon och Google, där i alla fall de sistnämnda gjort ett försök med Stadia.

Skicka en rättelse
Xbox Game Pass Ultimate är bundlad Xbox Live Gold + Xbox Game Pass + xCloud*. *(Till PC, Mobila enheter, samt Xbox när tjänsten gått förbi beta-fasen) 24/05 Xcloud är så fruktansvärt bra 22/05 Blir det så kommer jag att köra xCloud med Game pass samt Google Stadia nästa generation. Enda konsolen jag komemr att använda annars blir i så fall Switchen =) 22/05 xCloud och Xbox Game Pass kommer att knytas ihop senare i år. :) 22/05 Sony har ju knappt marknadsfört sin tjänst. Det är ganska tydligt när folk både här och på andra spelforum fortfarande tror att det enbart handlar om streaming även med en PS4. MS har marknadsfört sin tjänst betydligt hårdare, har kört med diverse speci... 22/05 Game Pass är en ganska bra tjänst. Microsoft har gjort helt rätt. 10 miljoner är inget att sura över. Det kanske går bättre för Sony's PSNow nästa generation. Dem är ju uppe i 2 miljoner. Det är ju därför Sony vill att Microsoft fixar biffen åt dem. 22/05 För att Game pass har gång på gång haft deals där man får tre månader för tio kronor? 22/05 PSNow är helt OK för mig som PC användare, gör nytt gratis konto som gör jag kan spela deras spel i 7 dagar, och det ä ju typ 3 spel per år som är intressanta, dom tar ju bort spel efter ett par månader. Sinnesjukt dyrt också, över 100 kr varje månad.... 22/05 Xbox game pass är inte streaming. 22/05 Jag har för lite tid för att slösa på streamade spel. Hade jag haft mer tid så hade jag inte slösat det på streamade spel. Med andra ord: Det finns inget i denna form av tjänst som lockar mig ens i teorin. 22/05