Kontrakt påskrivet.

Codemasters har säkrat ett femårigt avtal som ger dem ensamrätt att använda den officiella WRC-licensen i sina rallyspel. Avtalet gäller 2023-2027, och det första spelet beräknas anlända innan 31 mars 2024, skriver Games Industry.

Codemasters gör i dag två serier med rally/rallycross: dels den helseriösa Dirt Rally, dels den mer lättillgängliga Dirt-serien. Gissningsvis används WRC-licensen i den förstnämnda. Det ska nämligen bli ett nytt spel per år medan avtalet löper, lite som F1-serien funkar i dag.

I dagsläget har Bigben WRC-licensen, och deras rallyspel har med åren blivit allt bättre. Det senaste, WRC 8, var närmast sensationellt bra sett till seriens historik.

Codemasters släpper F1 2020 den 10 juli, och det arkadröjiga Dirt 5 i oktober. Inget nytt Dirt Rally utannonserat i nuläget.

Skicka en rättelse
Det var på tiden. Alla WRC-spelen efter WRC Rally Evolved har varit en besvikelse för mig. Även åttan som av någon anledning anses vara bra. Jag tycker att körkänslan i Dirt Rally är mycket bättre än i WRC-spelen och det samma gäller miljöerna. T.ex Fin... 02/06 Visst, jag gillar bilspel! Men, nä, nu räcker det väl ett tag med rallyspel! 01/06 En gång i tiden satt fanboys och häcklade Xbox/Playsation-spelare över detta, nu gnälls det mer jämnt :) 01/06 Epic har inte exklusivitet på ordet "exklusivitet" lyckligtvis, men det har ju använts med dem rätt många gånger. :) 01/06 Undrar hur många som hytte med näven och och tänkte NÄ NU JÄVLAR... tills de insåg att det inte var Epic som "stulit" en utvecklare och dess spel :) 01/06 Nice. Ett annat tips/nyhet är att Codemasters köpte upp Slightly Mad Studios (dom som gör Project Cars). Ska bli spännande att se vad det resulterar i :) https://www.rockpapershotgun.com/2019/11/30/project-cars-studio-pull-into-the-codemasters-garage/?... 01/06 Detta ska ju vara exklusivt, så nej. Känns som att det blir tufft för Bigben att göra en direkt konkurrent utan licens i ryggen, som om PES skulle tappa alla lag och spelare och Fifa ha allt. Men hoppas de blir kvar, WRC 8 var riktigt bra. 01/06 Så vad händer med Bigben och WRC(spelet)? Kan flera utvecklare ha WRC licensen samtidigt? 01/06 Ja, jag tror också det, men ser nu att jag skrev otydligt i nyheten. Har uppdaterat. 01/06 Skulle väl vilja säga att Dirt Rally ligger närmare till hands än vanliga Dirt... Typ Dirt Rally 3.0 WRC Edition 01/06